Erdoğan, İyi Parti’ye çağrı yaptı, çünkü…

Sesli Dinle
A -
A +
Önceki yazıda demiştik ki;
 
“HDP ve FETÖ’ye tavır alıp, Cumhur İttifakı'na katılmak istemişler de geri mi çevrilmişler? Elbette ki öyle bir şey yok, çünkü herkes kendi gönül rızasıyla, ideolojisiyle, hırslarıyla, kinleriyle, planlarıyla o masada. Yahut aldığı talimatla!”
 
Aynı gün, denk geldi, Endonezya dönüşü soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti’ye şu çağrıyı yaptı;
 
"Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse millî ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."
 
***
Tabii Cumhurbaşkanı’nın bu çağrısına İyi Parti lideri Meral Akşener’in cevabı gecikmedi ama, kurduğu cümle trajikomikti.
 
Akşener “Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız” diyor, yerlilik ve millîlik konusunda Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı tanıma, ihtiyaçları olmadığını söylüyordu.
 
Bir taraftan PKK, öbür taraftan FETÖ’yü bitme noktasına getiren Cumhur İttifakı’nda olmak kumar masasıymış ama KHK’lılar üzerinden FETÖ’ye, HDP üzerinden PKK’ya can suyu vermeyi vadeden Millet İttifakı’nda yer almak değilmiş (!)
 
Bugün Akdeniz’de, Ege’de, Libya’da, başta Azerbaycan olmak üzere bütün Türk cumhuriyetlerinde, Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da, Balkanlarda, Afrika’da Türkiye parmakla gösterilirken...
 
Çin basını bile Türkiye’nin son dönem yaptığı hamlelerle ‘gelişmiş ülke’ statüsüne çıktığını ve uluslararası toplumun ilgi odağı olduğunu yazarken…Burada olmak, Akşener’e göre kumar masasıymış!
 
Lakin “İktidara geldiğimizde Türk dış politikasını 180 derece tersine çevireceğiz” diyen CHP ile birlikte olmak, milletin geleceği ile kumar oynamamakmış, öyle mi (!)
 
Hoş, kendisi de Rusya-Ukrayna savaşının daha ilk gününde “Batılılar gibi biz de Rusya’ya tavır almalıyız” demişti ya, neyse!
 
***
Bizi bir kere daha teyit etti ki, İyi Parti kendi rızasıyla, ideolojisiyle, hırsıyla, kiniyle, planlarıyla o masada.Kalkmaya teşebbüs etse önce FETÖ yapışır paçasına…
 
Daha kimler ne yapar, kalkışırlarsa görürüz.Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu cevabı alacağını bilmiyor mu ki, İyi Parti’ye “ayrıl” çağrısı yapıyor?
 
Bilmemesi mümkün mü?
 
Zannımca yaptığı şudur Erdoğan’ın;
 
Bu partiye gönül veren, ancak HDP’yi, hatta gayri millî politikalar izleyen CHP’yi içine sindiremeyen milliyetçi vatandaşlara “Bakın, biz elimizi uzattık ama tutmuyor. Çünkü bile-isteye orada durmayı yeğliyor” mesajını pekiştirerek vermek…
 
Tıpkı bir zamanlar çözüm süreciyle terör örgütü PKK’dan ayrışması için HDP tabanına yaptığı gibi.
 
Sırf siyaseten zarar görmemek için hiçbir partiyi, hiç kimseyi doğru çizgide bulunmaktan geri itmediğini; ülkemizin üzerine salınan belalardan arınması için omuz verecek herkese kapısının açık olduğunu gösteriyor aslında.
 
Gelen gelir, gelmeyenin keyfi bilir.
 
***
Şayet Akşener’in, Cumhur İttifakı için “kumar masası” demesini anlamsız buldunuz, sebeb-i hikmetini tam anlayamadıysanız orayı biraz daha açayım.
 
Bugün Batı’nın dayatmalarına karşı yerli ve millî politikalar izlemenin, bunca gücüne rağmen Batı’ya kafa tutmanın “kumar” olduğunu düşünüp, orada bulunmayı “kumar masası” olarak tarif ediyor ve milletin menfaatinin eskiye dönmekte olduğuna inanıyor kendileri!
 
Daha önce Abdullah Gül gibi diğer isimlerin de bu noktada Erdoğan’la ters düştüklerini, hatta Batı’ya kafa tutmayı “Trene kafa atmaya” benzetip, Mursi örneğiyle eleştirdiklerini, ikna edemeyince koptuklarını yazmıştık.2023’te milletin menfaatlerinin (!) Batı’nın sömürgesi gibi yaşatmaktan geçtiğini zannedenler mi kazanacak, yoksa “Türkiye Yüzyılı” diyenler mi, hep birlikte göreceğiz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.