AK Partili vekillerden Bakan Gül'e: Kapanan adliyeler yeniden açılmalı

AK Partili vekillerden Bakan Gül'e: Kapanan adliyeler  yeniden açılmalı

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri ile bir araya gelerek, önümüzdeki dönemde gündeme getirilecek yargı paketleri ve insan hakları eylem planı konusundaki görüş ve önerilerini aldı.

Yücel Kayaoğlu
ANKARA

Toplantıda, söz alan milletvekillerinin büyük bölümü yargıya güven konusunda problem yaşandığı, bu algıyı gidermek için adım atılmasını istedi. Ayrıca, özellikle yargı alanında çıkarılan yasalara rağmen, uygulamada yaşanan problemlerin yargıya güveni azalttığına dikkat çekildi. Yargı reformu adı altında açıklanan başlıkların kâğıt üstünde kalmaması, ‘İçinin doldurulması’ gerektiğini belirten AK Parti milletvekilleri, birbirine yakın oldukları için özellikle taşrada kapatılan adliyelerin, vatandaşın adalete ulaşmasında sıkıntıya sebep olduğu, bu adliyelerin yeniden açılmasını gündeme getirdi.
Kamuoyunda gündeme gelen ‘FETÖ borsası’ iddialarının da gündeme geldiği toplantıda, milletvekilleri Adalet Bakanının ‘Varsa bilgisi-belgesi olan HSK’ya bildirsin’ şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, bu konudaki kararlılığın sürdürülmesini talep etti. Toplantının sonuna eski Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı ve doğum günü nedeniyle Yıldırım için pasta kesildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...