AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken 81 ilde adaylarını belirleyen AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları da belli oldu. İstanbul'un 39 ilçesinde Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li isimler aday gösterilirken, 37 ilçede AK Partili adaylar yarışacak. AK Parti'nin yönetimindeki 24 ilçe belediyesinden 3'ünde farklı adaylar gösterildi. İşte isim isim tam liste...

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için takvim hızla işliyor. Yerel seçim mesaisini sürdüren partiler ise adaylarını tek tek açıklıyor.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayının Murat Kurum olarak açıklanmasının ardından gözler yeniden AK Parti'ye çevrilmişti. 81 ilde belediye başkan adaylarını duyuran AK Parti'de bugün de İstanbul ilçe belediye başkan adayları Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla resmen ilan edildi. 

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

37 İLÇEDE AK PARTİ, 2 İLÇEDE MHP

Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanacak adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AK Partili isimler aday gösterildi.

İstanbul'un 39 ilçesinde; 24'ünde AK Partili, 1'inde MHP'li, 14 ilçede de CHP'li isimler yer alıyor. 24 ilçe belediye başkanından 3'ünde değişikliğe gidildi. Sultanbeyli, Bayrampaşa ve Arnavutköy'de yeni isimler aday gösterildi.

Yeniden aday göstrilen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise seçildikleri takdirde başkanlıkta 3 dönemi aşmış olacak.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

İşte İstanbul'un ilçe belediye başkan adayları:

  • Adalar Belediye Başkan Adayı - Sina Şen
  • Arnavutköy Belediye Başkan Adayı - Mustafa Candaroğlu
  • Ataşehir Belediye Başkan Adayı - Mustafa Naim Yağcı
  • Avcılar Belediye Başkan Adayı -  Abdullah Küçükoğlu
  • Bağcılar Belediye Başkan Adayı - Abdullah Özdemir
  • Bahçelievler Belediye Başkan Adayı - Hakan Bahadır 
  • Bakırköy Belediye Başkan Adayı - Ali Talip Özdemir
  • Başakşehir Belediye Başkan Adayı - Yasin Kartoğlu
  • Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı - İlknur Kovaç Bayraktar
  • Beşiktaş Belediye Başkan Adayı (MHP) - Serkan Toper
  • Beykoz Belediye Başkan Adayı - Murat Aydın
  • Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı - Mustafa Günaydın
  • Beyoğlu Belediye Başkan Adayı - Haydar Ali Yıldız
  • Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı - Recep Erol
  • Çatalca Belediye Başkan Adayı - Mesut Üner
  • Çekmeköy Belediye Başkan Adayı - Ahmet Poyraz
  • Esenler Belediye Başkan Adayı - Mehmet Tevfik Göksu

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

  • Esenyurt Belediye Başkan Adayı - Hamit Öncü
  • Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı - Deniz Köken
  • Fatih Belediye Başkan Adayı - Mehmet Ergün Turan
  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı - Hasan Tahsin Usta
  • Güngören Belediye Başkan Adayı - Bünyamin Demir

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

  • Kadıköy Belediye Başkan Adayı - Veli Arslan
  • Kağıthane Belediye Başkan Adayı - Mevlüt Öztekin
  • Kartal Belediye Başkan Adayı - Hüseyin Karakaya
  • Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı - Aziz Yeniay
  • Maltepe Belediye Başkan Adayı - Kadem Ekşi
  • Pendik Belediye Başkan Adayı - Ahmet Cin
  • Sancaktepe Belediye Başkan Adayı - Şeyma Döğücü
  • Sarıyer Belediye Başkan Adayı - Hüseyin Coşkun
  • Silivri Belediye Başkan Adayı (MHP) - Volkan Yılmaz
  • Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı - Ali Tombaş 
  • Sultangazi Belediye Başkan Adayı - Abdurrahman Dursun
  • Şile Belediye Başkan Adayı - İlhan Ocaklı
  • Şişli Belediye Başkan Adayı - Gökhan Yüksel
  • Tuzla Belediye Başkan Adayı - Şadi Yazıcı

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

  • Ümraniye Belediye Başkan Adayı - İsmet Yıldırım 
  • Üsküdar Belediye Başkan Adayı - Hilmi Türkmen
  • Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı - Ömer Arısoy

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

'MİLLETİ SANDIKTAN SANDIĞA HATIRLAYAN PARTİ OLMADIK'

Aday tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Biz seçmeni, yani milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. Biz yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle yüz yüze, gönül gönüle irtibat halinde olan bir kadroyuz" dedi.

İstanbul'da 5 yıllık Fetret Dönemi'nin sona ermesiyle İstanbul'da yeniden şahlanış döneminin başlayacağını ifade eden Erdoğan CHP yönetimini de sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biliyorsunuz seçimlere 70 gün kaldı. Gerçi biz seçmeni, yani milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. Biz yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle yüz yüze, gönül gönüle irtibat halinde olan bir kadroyuz. Seçim dönemlerini, bu tempoyu daha da artırmanın, her zaman yaptığımız işleri kısa sürede tekrarlamanın, muhabbet saflarını sıklaştırmanın, gönül köprülerimizi daha da güçlendirmenin vesilesi olarak görüyoruz.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

Hele söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor. Şairlerin bile sevgilerini, hayranlıklarını, güzelliklerini anlatmaya kelimeler bulamadığı böyle bir şehri başka türlü kucaklamak mümkün değil. Evet, sadece bir semtini sevmenin ömre değer olduğu İstanbul'u, 16 milyonu aşkın insanı, 7 tepesi, 39 ilçesi, yüzlerce mahallesi ve semtiyle sevmenin değerini veren bir yapı düşünün. İşte biz böyle sevdik, böyle seviyoruz.

ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR; İSTANBUL BUYDU

İşte bu İstanbul'a hizmet etmek için 30 yıl önce bugünlerde, 1994 yılında milletimizin huzurunda, karşımızda alt yapısı çökmüş, özellikle üst yapısı perişan, insanı hiçe sayılan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur. İstanbul buydu. Haliç'in yanına kokudan yaklaşılamayan, hemen şu Haliç Kongre Merkezi'mizin arkası biliyorsunuz Haliç. Buraya yaklaşılamıyordu.

Bu Haliç ne yazık ki ne zaman biz temizlemeye başladık, işte o zaman bugünkü Haliç oldu. Haliç'ten o zamanlar itibariyle 9,5 milyon metreküp çamur, pislik çıkardık. Bu çamuru bizler 9,5 kilometre uzaklıkta, Alibeyköy'de bir taş ocağına naklettik. Ya bunu şu andakiler yapar mıydı? Yapabilir miydi? Ama bunu Murat Kurum yapar.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

BUNLAR TEMEL ATMAMA MERASİMİ YAPIYOR

İşte burada, hemen Kağıthane'de bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Ya böyle bir şey olur mu? Temel atmama merasimi. Ama bunlar yapar. Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. İstanbul'umuzda bu yarışı biz yaptık.

Suyu akmayan, ulaşımı dökülen, sokaklarını pislik götüren, çevresini gecekonduların kuşattığı, trafikte insanların ömrünü tükettiği, çöplükleri patlayan, çukurlardan dolayı yollarında yürünmeyen velhasıl her tarafı tel tel dökülen bu İstanbul fotoğrafı bizi sadece üzmekle kalmadı üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığını da gösterdi. İstanbul'un temsil ettiği tarihi ve kültürel değerlere asla yakışmayan bu görüntüsünü ortadan kaldırmak için hemen kolları sıvadık. Ekiplerimizi kurduk, imkanları seferber ettik.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

İSTANBUL ÇEYREK ASIRLIK İRTİFA KAYBI YAŞADI

Maalesef son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Tüm dünyanın göz bebeği olan bu güzel şehir, 5 yıl gibi çok kısa sürede neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. Kardeşlerim, hatırlarsanız 2019'da İstanbul'un yönetimini devralanlar işe programla projeyle icraatla tuğla üstüne tuğla koyarak değil, az önce de söyledim, temel atmama töreniyle başladılar.

Peki sonra ne oldu? Arıtma yapılmayan sular Haliç'e boca edilince burası yeniden ölmeye, kararmaya, kokmaya başladı. Halbuki Silahtarağa projesi İstanbul'un altın boynuzu Haliç'i temizlemek için 1994 yılından beri yürüttüğümüz çalışmaların kritik bir parçasıydı. Hatalarından ders çıkarmak yerine vizyonsuzluklarını, İstanbul'un yol kenarlarını süsleyen güzelim dikey bahçeleri yok ederek devam ettirdiler. Şimdi aynı zihniyet 'poşet' göndermesiyle yeniden arzı endam ediyor.

BUNLAR MURAT KURUM'UN PROJELERİNİ HAFİFE ALIYORLAR

Büyükşehir adayımız Murat Kurum'un, İstanbul'u depreme hazırlamak başta olmak üzere, bu güzel şehrin geleceği için hayati öneme sahip projelerini, kendi akıllarınca küçümsüyorlar, hafife alıyorlar. Tabii bunların çevreden anladıkları yalnızca, bu kavramın ardına sığınarak şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

Bunların, 'Arıtma tesisi niçin yapılır? Poşet kullanımı niçin sınırlandırılır? Doğal gazla ısıtma niçin yaygınlaştırılır? Elektrikli araç üretimi niçin teşvik edilir? Karbon emisyonunu düşürecek yatırımlar niçin yapılır? Yeşil alanlar niçin artırılır? İklim değişikliğiyle mücadeleye niçin bu kadar önem verilir? Plastik kullanımının azaltılması niçin kritik öneme sahiptir? Kısacası, çevreye, tabiata ve insana dair meselelerin niçin bu kadar öncelikli olduğuna dair en küçük bir fikirleri yoktur. İstanbul'daki ana yolların etrafında kurulan yeşil panolara bile tahammül edemeyip, hepsini yıkarak betona boğan kafanın, böyle bir derdinin olmadığı da açıktır.

TEK DERTLERİ İSTANBUL'U SÖMÜRMEK

Daha da vahimi, aynı kafa, bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı üzerine düşen hiçbir görevi yerine getirmediği gibi, büyük bir pişkinlikle bunu sırıtarak dalga konusu yapabiliyor. Milyonlarca insanın geleceğini, yüzbinlerce insanın hayatını doğrudan ilgilendiren böyle bir meselede bile aymazlık yapanların, şehrin diğer sorunlarının çözümüyle ilgili ne hassasiyeti olabilir ki?

Bunların tek derdi, İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi bireysel ajandaları, kendi siyasi kariyerleri için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

En ufak aykırı ses duyunca karşısındakinin gırtlağına çöküyorlar. Büyükçekmece'de Yaşlı teyzeye vurdular ve bir de gırtlağına sarıldılar. Basın mensubunu yere yatırıp dövmeye kalktılar. Hani bunlar basına saygılıydı. Gırtlağına sarıldığınız bu millet size sandıkta cevabı verecektir. Kadınlar size ettiğiniz hakaretlerin hesabını soracaktır. Hem kadın hakları diyeceksiniz hem de yaşlı kadına saldıran edepsize hiçbir tepki göstermeyeceksiniz. Basın özgürlüğü deyip hem de militanlarınıza linç ettireceksiniz. bu aynı zamanda faşizmdir.

Bay Kemal'le çok kavgamız oldu ama onun da kendine karşı bir üslubu var. Özgür Özel ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Esasen CHP uzunca bir süredir bölücü bir örgütün güdümündeki parti ile iş birliği yapıyordu. Ama hiç değilse yapılan pazarlıkları gizli saklı tutmaya çalışıyorlardı. Özgür Efendi ise DEM Parti ile adeta bütünleşmiş durumdadır."

'FATİH'İN EMANETİ İSTANBUL'UMUZU YENİDEN ŞAHLANDIRACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan İBB Başkan Adayı Murat Kurum ise, İstanbul'un son 5 yıldır eser ve hizmet hasreti çektiğini vurgulayarak şehirdeki karmaşayı ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım, AK Parti'nin hikayesi, sizin destansı belediye başkanlığınızla, 94 yılında, İstanbul'dan başladı. Önce İstanbul’da ardından Türkiye’de tarih yazdınız. 
İşte böylesine büyük bir iddia taşıyan İstanbul’un adayı olmak; bizim için eşsiz bir gurur vesilesidir. Siz bize güvendiniz, inandınız ve büyük bir onura, sorumluluğa layık gördünüz. Zatıâlinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Yine bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. İstanbul’un 39 ilçesinde, Gerçek Belediyeciliğin temsilcileri olacak başkan adaylarımızı yürekten kutluyorum, her birine başarılar diliyorum.

OY SAYIMI BİTENE KADAR...

Ben inanıyorum ki; Cumhur İttifakımızın adayları olarak, 2024 Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını, 39 ilçemizi ve meclis üyeliklerini yek vücut olarak kazanmanın azmiyle; bir ve beraber olacağız. 31 Mart gecesi oy sayımı bitene kadar; Fatih’in emaneti olan İstanbul’umuzu yeniden şaha kaldırmak için gece gündüz demeden; aşkla, azimle, heyecanla; çok çalışacağız.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

İSTANBUL SON 5 YILDIR HİZMET HASRETİ ÇEKİYOR

İstanbul, tüm insanlığın kalbidir. Burada herkes; kendi özünü bulmuştur. Kendi şehrinin izini bulmuştur. Hepimizin şehri olan İstanbul’umuz maalesef; birçok güzelliğini kaybetmek, birçok zenginliğini yitirmek üzeredir.

12 gündür sahada gördüğümüz ve artarak devam eden heyecanı bu salonda da görüyoruz ve diyoruz ki; son 5 yıldır eser ve hizmet hasreti çeken bu şehir; yeniden ayağa kalkıyor ve tarihi bir duruş gösteriyor! İstanbul’un bu duruşu; “bu şehir ilelebet benim şehrimdir!” diyen Sultan Fatih’in duruşudur. Bu duruş, “eserlerimin emanetçileri nerede?” diye soran Mimar Sinan’ın duruşudur.

Bu ses, “Hayali, İstanbul’u yeniden tarihin merkezine getirmek” olan Mustafa Kemal Atatürk’ün sesidir. Bu dua, “İstanbul’un makûs talihini değiştirmek için uyku nedir bilmeyen, tüm ömrünü milletine adayan” liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duasıdır.

ŞEHİRDEKİ KARMAŞAYI SONLANDIRACAĞIZ

Ve şimdi biz de tarihin ve milletin önünde; İstanbul sevdalısı, Cumhurbaşkanımızın huzurunda; bu Şehr-i İstanbul’a söz veriyoruz. İstanbul’un sorunlarını, dertlerini bilen kadrolarla birlikte; bu şehirde oluşan tüm karmaşayı sonlandıracağız.

81 şehrimizde, tüm afet alanlarında, depremlerde, sellerde, yangınlarda nasıl çalıştıysak; İstanbul’da da, tek bir riskli yapı kalmayana kadar; trafik çilesi ortadan kalkana kadar, sokakları güven ve huzurla dolana kadar çalışacağız.

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı! İşte tam liste

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ YENİDEN KAZANDIRACAĞIZ

İstanbulluların gündeminde olmayan hiç bir şey, bizim de gündemimiz de olmayacak! Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Tüm İstanbulluların dostu, kardeşi, yol arkadaşı olacağız! Sn. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gerçek belediyeciliği, AK Parti belediyeciliğini yeniden İstanbul’a kazandıracağız.

Bu güzel şehri Fatih’in emanetine uygun eserlerle, hizmetlerle donatacağız. İstanbul’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın bayrak şehri, öncü şehri, lider şehri yapana kadar tek bir an bile durmayacağız. 

Biz Şimdi İstanbul, Sadece İstanbul diyeceğiz. Kendi geleceğimizi değil, İstanbul’un geleceğini düşüneceğiz. İstanbul’lu kardeşlerimizin her anında, hep yanında olacağız. Ben, İstanbul’un yolu açık olsun diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum; sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum."

ANKARA'YA TURGUTALTINOK, İZMİR'E HAMZA DAĞ

Aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 26 ilin adayını 7 Ocak'ta açıklayan AK Parti, 18 Ocak'ta 48 belediye başkan adayını daha açıkladı. 7 ilde Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin adaylarını destekleyecek partinin tüm il adayları belli oldu.

Buna göre, AK Parti aralarında Aksaray, Çorum, Gaziantep, Gümüşhane, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak,Yozgat ve Zonguldak'ın bulunduğu 16 ilde mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi.

AK Parti 32 ilde ise bazıları AK Parti il başkanı, eski belediye başkanı ve milletvekili ile bürokrat ve iş insanı olan yeni isimleri aday yaptı.

Parti Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u, İzmir'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ı, Antalya'da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü, Adana'da Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'i, Sakarya'da Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı, Konya'da mevcut başkan Uğur İbrahim Altay'ı, Gaziantep'te mevcut başkan Fatma Şahin'i, Diyarbakır'da Mehmet Halis Bilden'i, Kayseri'de mevcut başkan Memduh Büyükkılıç'ı, Mardin'de eski valilerden Abdullah Erin'i, Şanlıurfa'da mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ü, Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Van'da Abdulahat Arvas'ı aday gösterdi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...