Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hakkında yakalama kararı bulunan ve gözaltına alınan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Hakkında 2012 tarihli bir dava nedeniyle ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkarılan HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul’daki ikametinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Tuğluk, daha sonra ifade işlemleri için İstanbul 24.Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmaya sanık Aysel Tuğluk ile avukatları katıldı.

'ÖRGÜT MENSUPLARIYLA SELAMLAŞIP VE KUCAKLAŞTI’

Mahkeme başkanı duruşmada sanık Tuğluk’a yönelik, "2012’de yapılan operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristlerden dolayı, bunların bulunduğu köye cenazelerin yanına sizin de içinde bulunduğunuz heyet gitmiş. Şemdinli’ye gidilmiş. Ziyaretten sonra dönüş yolunda Bağlar köyüne gelinmiş. Burada biri bayan olmak üzere 4 terörist yol kesmiş. Sizin burada örgüt mensuplarıyla selamlaştığınız ve kucaklaştığınız iddiası var. Ne diyeceksiniz?" dedi.

"HATIRLAYAMADIM" DEDİ, İDDİALARI REDDETTİ

Tuğluk ise, "Anlattığınız olayı tam olarak hatırlayamadım. Bahsi geçen örgüt mensuplarıyla selamlaştığım ve kucaklaştığım şeklindeki iddiaları kabul etmiyorum. Başka söylemek istediğim bir şey yok. Suçsuzum, beraatıma karar verilsin" ifadelerini kullandı.

Duruşmada Tuğluk'un avukatı, esasa ilişkin değerlendirmeyi esas mahkemede yapacaklarını belirterek,"Sağlık durumuna ilişkin olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın infaz erteleme kararı var. Bu kararı sayın mahkemenin takdirine sunmak üzere mahkemenize arz ediyoruz. Sağlık koşullarıyla ilgili değerlendirmeler de esas mahkemesinde yapılsın. Bu aşamada serbest bırakılmasını ve nihai olarak sanığın beraatına karar verilmesini talep ederiz" şeklinde konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, demans hastası Aysel Tuğluk’un ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmasına karar verdi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...