Temel Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: İttifak içinde ittifak yapabiliriz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Temel Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: İttifak içinde ittifak yapabiliriz

POLİTİKA Haberleri

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı adayını açıklayan altılı masa, bu kez de 'ittifak içinde ittifak' iddiasıyla gündemde. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Gelecek Partisi ve Deva Partisi'yle Saadet Partisi arasında ittifak yapılmalı" dedi, bu şekilde daha fazla vekil çıkarabileceklerini savundu.

Türkiye adım adım 2023 seçimlerine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalaması ile birlikte seçimlerin 14 Mayıs 2023'te gerçekleşeceği kesinleşti. Heyecanla beklenen seçimlere 63 gün kalırken, Ankara'da hareketli günler yaşanıyor. 

Aday belirleme ve açıklama sürecinde kriz yaşayan Millet İttifakı, son toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını resmi olarak duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından, altılı masa Meclis seçimleri için de çeşitli ittifak formülleri üzerinde çalışıyor.

'İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK' İHTİMALİ

TV5’te soruları cevaplayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek ve DEVA Partileriyle ittifak yapılabileceğini söyledi.

Ayrı partiler halinde seçime girilirse az milletvekili çıkarılabileceğini ifade eden Karamollaoğlu, "İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Bunu parti liderlerine de aktardım. Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman alacağımız oy mertebeleri anketlerde şöyle veya böyle görünüyor" dedi.

"BİR ARAYA GELİRSEK 30-40 VEKİL ÇIKARABİLİRİZ"

Üç partinin bir araya gelmesi durumunda 30-40 milletvekili çıkarılabileceğini savunan Karamollaoğlu, "AK Parti bir sene öncesinden beridir yüzde 15’ten fazla seçmeni kaybetti. Onlar gidecek yer aradılar, kısmen belli bir yerlere niyetlendiler ama hala bu seçmenin yüzde 5 ile 7’si adres arıyor. Az önce ifade ettim bir ittifak içerisinde bir araya gelirsek 30-40 milletvekili çıkarabiliriz ama doğuracağı sinerjiyle birlikte 130-140’lara çıkarabiliriz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...