Türkiye Gazetesi E-Gazete
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete 00:16
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Anasayfa
  2. Ramazan Haberleri
  3. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Fırın ağzı
Ramazan Haberleri

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Fırın ağzı

Son Güncelleme: 11 Mayıs, 2020 - 12:04
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Fırın ağzı
Fotoğraf BaşlığıIftar sofralarinin vazgeçilmez lezzeti: Firin agzi

Kayseri mutfağının en önemli lezzetlerinin başında gelen kuzu ve dana etinden yapılan "fırın ağzı" yemeği iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

Kaydet
a- | +A

Pastırması, sucuğu ve mantısıyla ünlü Kayseri'nin en önemli lezzetlerinden "fırın ağzı" yemeği, yapılışı, sunumu, kokusu ve damakta bıraktığı tadıyla iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

Kentte genellikle misafirlere ikram edilen en önemli yemeklerin başında gelen fırın ağzı, kendine has lezzetiyle ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini alıyor.

Özel baharatlarla marine edilip zeytin yağında dinlendirilen kuzu eti, ardından kuyruk yağı, domates, biber ve sarımsakla buluşturulup 3 saatte pişirilerek damaklara farklı bir lezzet sunuyor.

Kasaplık yapan Mustafa Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırın ağzının Kayseri'nin önemli bir lezzeti olduğunu söyledi.

"Kayseri'de olmazsa olmazlarımızda"

Fırın ağzının ramazanda en çok tercih edilen yemeklerin başında geldiğini belirten Metin, şunları kaydetti:

"Kayseri'de olmazsa olmazlarımızdan fırın ağzı ramazanda daha çok ilgi görmektedir. Fırın ağzı bize atalarımızdan kalan özel bir yemektir. Bu genellikle kuzu pirzoladan, kuzu kuşbaşından, dananın antrikot bölümlerinden yapılan bir yemektir. Fırın ağzımızı yaparken altına kuyruk yağı kullanıyoruz. Sonra azar azar soğan, biber ve domates koyup üzerine eti yerleştiriyoruz. Tabii bu yemekte sarımsak muhakkak olmadır. Yine üzerine domates ve biberini koyuyoruz. Son olarak üzerine kuyruk yağı atılıyor. Bu, taş tavada, taş fırında, odun ateşinde 3 saatte pişen bir yemektir. Bunun özelliği ağır ateşte kendi halinde pişmesidir."

Metin, fırın ağzının yılın her günü yapıldığını anlatarak, özel bir yemek olmasından dolayı en çok misafirlere ikram edildiğini dile getirdi.

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Fırın ağzı
Başlık Resmiİftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Fırın ağzı

Fırın ağzını fırında pişirmeye Covid-19 engeli

Bu yemeğin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu ramazanda fırınlarda değil evlerde pişirildiğini belirten Metin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazanda yoğun ilgi gören fırın ağzımızı Covid-19 sebebiyle artık evlerimizde yapıyoruz. Vatandaşlar evinde o lezzeti tutturmaya çalışıyor. Bu yemek evimizde ocağın üzerinde kısık ateşte 2 saat durmalı, sonra ocağın fırınına verilerek 1 saat daha pişirilmeli, toplamda 3 saatte pişmiş olmalı. Fırın ağzı, normalde yine taş fırında, odun ateşinde 3 saatte pişiyor. Tabi onun lezzeti daha farklı ama bunun lezzeti de gayet güzel olur."

SİNEM ERYILMAZ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 11 Mayıs, 2020 - 12:04
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ramazan Haberleri
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Irak'ta doğal gaz tesisine saldırı! Tüm tedarik durduruldu
    Irak'ta doğal gaz tesisine saldırı!
    Kaydet
  • 2
    Silah ruhsatlarına yapılacak zam belli oldu! Taşımak isteyen 198 bin TL verecek
    Silah ruhsatlarına yapılacak zam belli oldu! Taşım...
    Kaydet
  • 3
    TOKİ'ye kaç kişi başvurdu? İstanbul, Ankara ve İzmir 500 bin konut başvuru sayısı
    TOKİ'ye kaç kişi başvurdu?
    Kaydet
  • 4
    Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı! Benzin ve motorinde tabela değişiyor
    Akaryakıtta indirim rüzgarı! Benzin ve motorinde t...
    Kaydet
  • 5
    Gece yarısı 4,6 şiddetinde deprem! AFAD merkez üssünü açıkladı
    Gece yarısı 4,6 şiddetinde korkutan deprem!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Gökhan Karataş
    Gökhan Karataş Okan Buruk haklı çıktı: Tebessüm ettiren acı gerçek
    Kaydet
  • Abdüllatif Uyan
    Abdüllatif Uyan "Ey nefsim, niçin kırdın onu?!."
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Tulum çıkarmak
    Kaydet
  • M. Said Arvas
    M. Said Arvas Müminleri zaferden zafere koşturan güç neydi?
    Kaydet
  • Abdüllatif Uyan
    Abdüllatif Uyan "Ey nefsim, niçin kırdın onu?!."
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Lübnan, Rumlar'ı yanına alıp Türkiye ve KKTC’nin haklarını yok saydı
    Lübnan, Rumlar'ı yanına alıp Türkiye ve KKTC’nin haklarını yok saydı
    Kaydet
  • Ukrayna'dan Rusya'ya geniş çaplı saldırı
    Ukrayna'dan Rusya'ya geniş çaplı saldırı
    Kaydet
  • Hem çalışıp hem de emekli maaşı alma dönemi sona eriyor!
    Hem çalışıp hem de emekli maaşı alma dönemi sona eriyor!
    Kaydet
  • Ara tatil kaldırılacak mı? Tekin'den revizyon sinyali
    Ara tatil kaldırılacak mı? Tekin'den revizyon sinyali
    Kaydet
  • Irak'ta doğal gaz tesisine saldırı!
    Irak'ta doğal gaz tesisine saldırı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
FETÖ'nün siyasi planları için çarpıcı açıklama: CHP üzerinden tamamlamaya çalıştı
FETÖ'nün siyasi planları için çarpıcı açıklama
Kaydet
TCDD HAYDARPAŞA LİMAN İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR
Kaydet
Trendyol Sanat, BASE 2025’te Genç Sanatçıların Destekçisi
Trendyol Sanat, BASE 2025’te Genç Sanatçıların Destekçisi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası