İşkolik mi hiperaktif mi?

Düzenleyen:
İşkolik mi  hiperaktif mi?

SAĞLIK Haberleri

Çocuklarda görüldüğü düşünülen dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) erişkin dönemde de devam ettiğini söyleyen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sercan Belirgan “Riskli araç kullanımı, aşırı egzersiz, işkoliklik gibi durumlar DEHB’in belirtileri olabilir” dedi.

Ziyneti Kocabıyık - ABD’de yapılan bir çalışmada, erişkin dönemde DEHB yaygınlığının yüzde 4,4 olarak bulunduğunu belirten Dr. Belirgan “Hiperaktivitesi olan bir çocuk, motor takılıymış gibi hareket edip koltuk tepelerinde gezinir. Erişkin dönemde bu durum kendisini riskli araç kullanımı, aşırı egzersiz yapma, bilgisayar oyunlarına düşkünlük, sürekli bir iç huzursuzluğu, bir şeylerle meşgul olmadan duramama ya da işkoliklik gibi hem fiziksel hem de zihinsel belirtilerle gösterebilir. Karakteristik özelliklerinden bir diğeri olan dürtüsellik ise düşünmeden konuşmaya, karşısındakinin sözünü kesmeye, aceleci ve sabırsız olmaya, sırasını bekleyememeye, ani kararlar almaya, sık sık iş değiştirmeye, riskli davranışlarda bulunmaya, madde kullanımına veya öfke denetim problemlerine sebep olabilir” diye anlattı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...