BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
SPOR
-
Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı
YAŞAM
-
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
YAŞAM
-
Otomobildeki cinayetin sebebi ortaya çıktı!
DÜNYA
-
KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı yürürlüğe giriyor
GÜNDEM
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kar altında yürürken fotoğraf paylaşımı
SPOR
-
Okan Buruk, maçın hakemi Alper Ulusoy'a tepki gösterdi
DÜNYA
-
Danimarka’da 2 ayda 256 mutasyona uğramış Covid-19 vakası tespit edildi
DÜNYA
-
Dünya genelinde tedavisi süren Kovid-19 hasta sayısı 25 milyonu aştı
GÜNDEM
-
Ülkü Ocakları: Şuşa’da okul yapmak Türk coğrafyasına ve ecdadımıza karşı asli sorumluluğumuzdur
YAŞAM
-
Karı koca birbirini bıçaklayıp öldü!
GÜNDEM
-
28 Şubat mağdurlarından öğretmen Zekiye Yağmurcu vefat etti
YAŞAM
-
Bir anda ortaya çıktı! Vatandaş tedirgin
GÜNDEM
-
Günlük koronavirüs verileri açıklandı
SPOR
-
Mesut Özil'den Fenerbahçe paylaşımı
EKONOMİ
-
Dikkat! SGK'dan önemli uyarı: Son gün 1 Şubat
YAŞAM
-
Soğuk havanın etkili olduğu İstanbul'da evsiz vatandaşlar otellerde misafir ediliyor
SPOR
-
Kayserispor Teknik Direktörü Petrescu: Kaybedince asla memnun olmazsınız
SPOR
-
Rıza Çalımbay: En az 2 oyuncu daha almamız gerekiyor
EKONOMİ
-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Kömürün karası altının parıltısından daha değerli
YAŞAM
-
İstanbul’da PKK/YPG'li 8 şüphelinin yakalandığı operasyon kamerada
SAĞLIK
'Uyku alışkanlığınız duruşunuzu bozmasın'
Yatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Gündüz: Aşıda tedirginliğe ve tereddüde gerek yok
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, CoronaVac aşısının Türkiye'deki çalışmasında herhangi ciddi bir yan etki görülmediğini belirterek aşı yapılmasında tedirginliğe ve tereddüde yer olmadığını söyledi.
Covid'in şifreleri elinizin altında
Platformda, "hastalığı atlatanların aşılanmasına gerek var mı"dan "koronavirüs bilim dünyasında henüz adını duyurmuşken nasıl bu kadar kolay aşısı bulundu"ya kadar pek çok konu aydınlatılıyor.
'İki farklı aşı vurulmaya gerek yok'
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde aşılar vurulmaya başladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
Önemli gelişme! Kanseri 12 ay durduran ilaca onay çıktı
Yumurtalık kanseri tedavisinde niraparib isimli ilaç kullanılmasına İngiltere’de onay çıktı.
Kovid-19 aşısı yaptıran Akşener'e Bakan Koca'dan teşekkür
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Sağlık Bakanı Koca ise "Meral Akşener Hanımefendi’ye aşı davetimizi kabul ederek aşı olmaları vesilesi ile çok teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız." açıklamasında bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: 2 farklı aşı vurulmaya gerek yok
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘CoronaVac’ aşısı olan bir kişinin tekrardan başka bir aşı yaptırmasına şu aşamada gerek olmadığını ve vücuda 2 farklı antijen verilmesinin ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmediklerini, araştırmaların yapıldığını söyledi.
Prof. Dr. Kaygusuz'dan 'CoronaVac' açıklaması: "Ümitliyiz"
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, CoronaVac aşısının etkisinden bahsederek, "Beklentimiz, iki aşı olduktan 3 hafta sonra istediğimiz antikor seviyesine ulaşmaktır. Bu aşıyla yapılan faz iki çalışmaları ve faz üç ara sonuçlarında aşı olanların yüzde 95’ine yakınında oluşumunu görmekteyiz. Dolayısıyla bizim de bu aşıyla bu rakamlara ulaşacağımızdan ümitliyiz" dedi.
Salgında aşırı D vitamini kullanımına dikkat
Uzm. Dr. Aysun Özbek, salgın sürecinde bağışıklığı güçlü tutmak adına vitaminlerin, özellikle D vitamini ile gıda takviyelerinin kontrolsüzce kullanılmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Uzman isim açıkladı: Salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol var
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı, etkili ve özgül bir antiviral tedavisi olmayan bu salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol olduğunu belirerek detayları açıkladı.
Yetişkinler günde 2-2.5 litre su içmeli
Çocukların günde 8 bardak (1,5 litre), yetişkinlerin ise kadınların 2, erkeklerin 2,5 litre su içmesi gerekiyor.
Ağız kanserlerinde bu detaylar önem taşıyor!
Bilindiği üzere kanser vücudun hemen her bölgesinde oluşabilen ciddi hastalıklardandır. Bunlardan biri de 'Ağız Kanserleri'dir.
Yürüteç ve örümcek kullanımına dikkat
Yürüteç ve örümceklerin çocuğun gelişimine katkı sağladığını belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Nur Kevser Abdioğlu, ev kazalarının önüne geçilmesi için yürüteç kullanan çocukların sürekli ebeveyn gözetiminde olmaları gerektiğini söyledi. Fizyoterapist İrem Nur Komaz ise yürüteçlerin günde yarım saati aşmayacak şekilde kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, çocuğun güvenli ve sağlıklı gelişimi için klasik örümcek yürüteçlerin yerine, ilk adım araba kullanımının daha uygun olduğunu belirtti.
Koca: Aşı olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz CoronaVac aşısını olan sağlık çalışanı sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı.
Aşıda öncelikli meslek grupları belli oldu
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olacak grupların detaylarını yayımladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
75 milyon doz aşı Türkiye’ye geliyor
Çin’den 50, Almanya’dan 25 milyon aşı alınacak. Aşılar, Bilim Kurulunun ‘öncelikli’ dediği kişilere ücretsiz yapılacak. Diğer vatandaşlar da eczaneden cüzi bir miktara alabilecek.
27.11.2020
Sağlık Bakanı Koca, 5 ilin sağlık müdürleriyle görüştü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da Kovid-19 vakalarının arttığını belirterek, Samsun, Çorum ve İzmir'de ilaç kullanımının düşük olduğunu bildirdi.
27.11.2020
Sağlık Bakanı Koca: “COVID-19’a karşı aşı geliştirme çalışmaları yarışında biz de varız”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,”Covid-19’a karşı aşı geliştirme çalışmaları yarışında biz de varız” dedi.
26.11.2020
Yerli ve milli Covid-19 aday aşısının ikinci dozunun uygulanması
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, yerli ve milli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aday aşısının ikinci dozunun gönüllüye uygulanmasına ilişkin, "İkinci doz sonrasında da gönüllümüzün durumu çok iyi. İlk doz uygulanan 44 gönüllümüzde hiçbir yan etki olmadı. Birkaç hastamızın enjeksiyon yerinde çok hafif kızarıklık ve çok az ağrı oldu. Zaten normal aşılarda bundan daha fazlası olur." dedi.
26.11.2020
Çocuklarda dikkat eksikliği nedir, belirtileri nelerdir, ne iyi gelir?
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Leyla Ezgi Tüğen, ''Aileler, çocuklarının dikkat eksikliğini içeren belirtileri fark ederse vakit kaybetmeden Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı'na başvurmalıdırlar'' dedi.
26.11.2020
Yerli aşı adayının 2'inci dozu yapıldı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve 5 Kasım 2020‘de Faz 1 çalışmalarına başlanılarak gönüllülere ilk dozu yapılan inaktif aşı adayının 2’inci dozu yapıldı.
26.11.2020
Pandemi ile artan depresyon da ağrılara sebep olabiliyor
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Ağırman, pandemi döneminde bazı eklem ağrılarına önem vermeyen hastalarda eklem kısıtlılıkları ve kireçlenmelerin arttığını belirterek, "Özellikle hareketsiz yaşam, ağrı ve tedavinin ötelenmesi, pandemi ile artan depresyon da ağrılara sebep olabilir." ifadesini kullandı.
26.11.2020
Akciğer kanseri riskinizi öğrenin
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği akciğer kanserine karşı farkındalığı artırmak ve risk faktörleri hakkında bilgilendirmek için "Akciğerimizi Okuyoruz" internet sitesini açtı.
26.11.2020
Korona kalpte hasar bırakıyor
Covid-19 enfeksiyonunun akciğerlerde oluşturduğu tahribatın yanı sıra birçok farklı organda da işlev bozukluğuna yol açtığını belirten Ankara Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Radyoloji Bölümü doktorlarından Prof. Dr. Nilgün Işıksalan Özbülbül, bu organlardan birinin de kalp olduğunu söyledi.
26.11.2020
Koronavirüs artık 'evde' bulaşıyor
Covid-19 pozitif teşhisi alan aile üyesinin odası, kullandığı eşyalar mutlaka ayrı olmalı. Evde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına ciddi şekilde uyulmalı...
26.11.2020
Sağlık Bakanlığı hizmeti evlere taşıdı: Doktor kapınıza geldi
Son sekiz senede 1 milyon 740 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti verildi. Bu imkân, özellikle zor durumda olanların yüzünü güldürdü
26.11.2020
Sağlık Bakanı Koca, hastanelerdeki doluluk oranını açıkladı
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te bulunan hastanelerin doluluk oranlarını açıkladı.
25.11.2020
Moderna Başhekimi: 'Aşımız Covid’den korur ama başkalarına bulaşmasını önlemeyebilir'
Ay başında Covid-19 hastalığına karşı yüzde 94,5 etkili aşı geliştirdiğini duyuran Amerikan ilaç şirketi Moderna’nın başhekimi Tal Zaks, Amerikalılardan denemelerde büyük başarı elde etse de “aşının etkisini abartmamalarını” istedi.
25.11.2020
Uzmanlardan önemli göz sağlığı tavsiyeleri
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan devam eden eğitim sürecinde, göz sağlığının korunması için ekran karşısında doğru mesafede oturulması, ışık ayarının iyi yapılması, gözün sık sık uzağa bakarak dinlendirilmesi önem taşıyor.
25.11.2020
Sağlık Bakanı Koca: "İlk yerli aşımız olan Tetanos-Difteri Aşısı kullanıma hazır"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,"Uluslararası Standartlarda ilk yerli aşımız Olan Tetanos-Difteri Aşısı kullanıma hazır" dedi.
25.11.2020
Uzmanından leke tedavilerinin kış aylarında yapılması uyarısı
Diyarbakır’da yıllardır kuaför ve güzellik uzmanlığı yapan uzman estetiysen Serkan Özbilek, kış aylarında cilt bakımlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Uzman Özabilek, “Leke tedavileri kış aylarında yapılmalı” dedi.
25.11.2020
Bilinçsiz vitamin kullanımına dikkat
Kış mevsiminin gelmesi ve bazı fırsat sitelerindeki indirimlerle birlikte son dönemde bilinçsiz vitamin tüketimi arttı. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Filiz Arabacı, gerek internetten gerekse tanıdık yardımıyla alınan vitaminlerin çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, “İnternet üzerinden bu tip destek ürünlerinin bilinçsizce, yüksek dozda alınması kişinin sağlığını korumak yerine riske atar. Vücut direncinizi korumak istiyorsanız yapmanız gereken şey dengeli beslenmektir” dedi.
25.11.2020
Teknoloji hastasıyım!
Nomofobi, plagomoni, siberhondrik, photolurking, cheesepodding bildiğimiz duyduğumuz şeyler değildi, şimdi az çok hepimizde var.
25.11.2020
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Covid-19 sözlüğü'
Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile günlük hayatın bir parçası haline gelen terimlerin yer aldığı sözlük hazırladı. Sözlükte çokça kullanılan immün, izolasyon, entübasyon gibi kelimelerin anlamları yer alıyor.
24.11.2020
'Sigara içmek zatürreye yatkınlığı arttırıyor'
Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, erişkin hastalarda akciğerdeki yapısal bozukluklar, altta yatan ciddi hastalığın olması ve başlı başına ciddi bir risk faktörü olan sigara içiminin zatürreye yatkınlığı arttırdığını ifade etti.
24.11.2020
Uzmanından hastalara soğuk havalardan "kalplerini koruyacak" tavsiyeler
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ertürk, kalp damar rahatsızlığı olanların kış mevsiminde, soğuk ve rüzgarlı havalarda özellikle sabah saatlerinde yürüyüşe çıkmamaları gerektiğini belirterek, bu hastalara soğuk havalarda kalplerinin yorulmasını önleyecek tavsiyelerde bulundu.
24.11.2020
Salgında ağız ve diş sağlığında dikkat edilmesi gereken hususlar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yenisey, “Evimizi nasıl temizliyorsak, aynı şekilde dişlerimizde de hiçbir yüzeyinde birikinti kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekiyor” dedi.
24.11.2020
İlk Covid-19 aşıları aralıkta yapılacak
Pfizer ve BioNTech aşısının, %95 başarı ve ciddi yan etki göstermemesinin ardından önümüzdeki ay, ABD ve Avrupa'da kullanılmaya başlanacağı bildirildi.
24.11.2020
Koronafobiyi yenmek için 10 tavsiye
Belirsizlik ortamında, kişilerin işlerini hatta sevdiklerini kaybetme korkularına, bir de hayat düzeninin tamamen değişmesi eklendiğinde aşırı sinirlilik, anksiyete ve depresyon oranları artıyor.
24.11.2020
Turşu, bağışıklığı güçlendirir ama...
Sebze ve meyvelerden oluşan turşu, içeriğinde bağışıklık sistemini güçlendiren pek çok vitamin, mineral ve antioksidan barındırıyor. Bu yüzden uzmanlar korona günlerinde evde yapılan turşu tüketilmesini tavsiye ediyor. Ancak kararında...
24.11.2020
Covid-19’la mücadelede zorlu düşman sitokin fırtınası
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19’la mücadelede "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılan "sitokin fırtınası" vücutta ağır tahribata yol açıyor.
24.11.2020
'Can sıkıntısı yüzünden virüs kapmayın'
Covid-19'dan kurtularak görevlerinin başına dönen hemşireler Nilüfer Türkmen ve Nesrin Saygılı, hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı.
24.11.2020
Erciyes Üniversitesinin Kovid-19 aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısı 44 oldu
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çalış, üniversitelerinde Kovid-19'a karşı geliştirilen "ERUCOV-VAC" aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısının 44'e ulaştığını ve hiçbirinde yan etki görülmediğini bildirdi.
23.11.2020
Vejetaryenlerde kemik kırılması riski yüzde 43 daha fazla
Bilimsel araştırmalar, beslenme şekillerinin vejetaryenlerde özellikle kemik sağlığını önemli ölçüde olumsuz etkilediğini gösteriyor.
23.11.2020
Çin aşısına yoğun ilgi
Koronavirüse karşı geliştirilen ve Türkiye’de Eylül ayında ilk kez sağlık aşılarına yapılan Çin aşısına Kocaeli’de yoğun ilgi gösteriliyor. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akan, "İlgi çok fazla durumda. Başvuru listesi çok uzun" dedi.
23.11.2020
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1524
% -1.49
USD
7.4703
% 1.46
EURO
9.0318
% 0.92
GBP
10.1498
% 0.7
Altın
440.306
% 0.71
VİDEO HABER
FOTO HABER
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
İstanbul’da PKK/YPG'li 8 şüphelinin yakalandığı operasyon kamerada
Kar altında, su deposu üstünde online ders
Otomobil sahipleri dikkat! 1 Şubat'ta sona eriyor
Dilekçeyle uğraşma derdine son! e-Devlet'ten yeni bir hizmet daha
Gökten başına servet yağdı
?
Kapat
KAPAT