Cüneyt Çakır milli maçta jübile yapacak! Büyükekşi tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cüneyt Çakır milli maçta jübile yapacak! Büyükekşi tarih verdi

SPOR Haberleri

Hakemliği bırakan Cüneyt Çakır'ın Türkiye'nin yüz akı, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nda maç yönetmiş önemli bir düdük olduğunu belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep'te oynanacak milli maçta Cüneyt Çakır için jübile yapacaklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 19 Kasım'da Çekya ile Gaziantep'te oynanacak milli maçta Cüneyt Çakır için jübile yapacaklarını açıkladı.

Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu olan Büyükekşi, şunları söyledi:

"JÜBİLE SÖZÜ VERMİŞTİM"

"Ona 'sana jübile yapacağım.' diye söz vermiştim. O konuda UEFA'dan izin geldi. 16 Kasım'da İskoçya ile Diyarbakır'da ve 19 Kasım'da Çekya ile Gaziantep'te milli maçımız var. Gaziantep'teki milli maçı, 5 dakikalığına Cüneyt Çakır yönetecek. Maçı yönettikten sonra ona bir plaket takdim edeceğim. İlk defa Türkiye'de bir hakem, bu şekilde uğurlanacak. Yurt dışında da görevler almak istiyor, ona destek olacağız. Hakemlerimizle düdük astırarak görev bıraktırarak değil, onlara yakışır şekilde vedalaşmamız lazım."

Cüneyt Çakır milli maçta jübile yapacak! Büyükekşi tarih verdi

YABANCI HAKEM KONUSU KAPANDI

"Orta hakemle ilgili yabancı hakem gündemimizde yok, söz konusu değil. Yurt dışında hakemlerimiz bizi başarıyla temsil ediyor. Erasmus'ta nasıl öğrenci değişimi oluyor, bazı ülkelerle, bazı maçlar için hakem değişimi olabilir. Onlar da kabul ederse. O da elit hakemler olacak. Ama şu an bir gelişme yok.

VAR hakemi sayısını 12'den yukarıya çıkarmak istiyoruz. Haftada 18 maç var. Sayıyı tamamlayamazsak, belki yabancı VAR hakemi getirebiliriz. Kasım veya aralık ayındaki sonuçlara bağlı. Belki VAR için yabancı hakem getirebiliriz. Sayıdan çok, kalitesi yüksek VAR hakemi lazım."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...