Dünya Fas'ı alkışlıyor: Stajyer hoca, ucuz takım, büyük zafer

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Fas'ı alkışlıyor: Stajyer hoca, ucuz takım, büyük zafer

SPOR Haberleri

4 resmî maçta sadece 1 gol yiyen ve FIFA sıralamasında 22. durumda bulunan Kuzey Afrika ülkesi, “Para ve şöhretin” değil sahada mücadelenin, alın terinin ve inanmışlığın meyvesini topluyor.

Tatsız tuzsuz başlayan Katar’daki 2022 Dünya Kupası’na şu ana kadar sürprizler heyecan kattı. Suudi Arabistan’ın Arjantin zaferini Japonya’nın Almanya ve İspanya galibiyetleri izlemişti. Son 16 turuna ise damga vuran takım hiç kuşkusuz Fas oldu. 37 milyonluk Kuzey Afrika ülkesi, çeyrek finale kadar geldi. Peki nasıl? FIFA sıralamasında 22. durumda bulunan ve son 8’e kalan ülkeler arasında en düşük takım değerine (241 milyon avro) sahip olan Fas, deyim yerindeyse stajyer hocası Walid Regragui ile tarih yazıyor.

FİNALE 2 MAÇ VAR

Neden stajyer? İki yıllık antrenörlük kariyeri olan 47 yaşındaki çiçeği burnunda teknik adam ile çıktıkları resmî maç sayısı sadece 4. O da Dünya Kupası’ndaki maçlar. Yenilgi yok, kalede görülen sadece 1 gol var. O da Kanada’dan. Almanya ve Belçika’nın grup aşamasında gittiği turnuvada İspanya’yı da penaltılarla geçen Fas, her şeyin para, şah ve şöhret olmadığını sahada akılcı oyunu ile gösterdi. Ve şimdi rakip Portekiz. Ki onları da geçerlerse finale sadece 1 maçları kalacak (Fransa-İngiltere galibiyle).

BONO GERÇEĞİ! SEVILLALI, MATADOR'U VURDU

Kulüp bazında ekmeğini İspanya ekibi Sevilla’dan yiyen ve Fas Millî Takımı ile İspanya’yı eleyen kaleci Bono, iki kurtarışı için “Tarihi bir andı. Penaltılarda asıl mesele içgüdü ve biraz da şans. Üzerimizde baskı çoktu ben tadını çıkarmaya çalıştım” dedi. Bono İspanya maçına kadar 50 penaltıda 13 kurtarış yapmıştı.

Dünya Fas'ı alkışlıyor: Stajyer hoca, ucuz takım, büyük zafer

Faslı futbolcuların havalara attığı Walid Regragui’nin teknik adam olarak kariyerindeki maç sayısı sadece 11. 7’si Casablanca kulübünde, 4’ü ise Fas Millî Takımı’nda. 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgisi var. 

HAKİMİ OLAYI… REAL'DE BÜYÜDÜ FİŞİ ÇEKTİ

İspanya’nın dünyasını yıkan Fas’ta son penaltı golünü atan Achraf Hakimi, İspanya doğumlu. Madrid’de yaşayan Faslı bir ailede dünyaya gelen ve Real Madrid altyapısında futbola başlayan Hakimi, genç yaşlarda teklifini kabul etmediği İspanya Millî Takımı’nı Dünya Kupası’nda yıkan isim olarak tarihe geçti.

TURLAYAN ÜLKELERİN FIFA DÜNYA SIRALAMASI

1. Brezilya 3. Arjantin 4. Fransa 5. İngiltere 8. Hollanda 9. Portekiz 12. Hırvatistan 22. Fas

TAKIM DEĞERLERİ
ÜLKE
            DEĞERİ (€)
İngiltere         1,26 milyar
Brezilya         1,14 milyar
Fransa           1,03 milyar
Portekiz         937 milyon
Arjantin          645 milyon
Hollanda        587 milyon
Hırvatistan     377 milyon
Fas                241 milyon

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...