İki kıtayı birleştiren 44. İstanbul Maratonu tamamlandı

- Güncelleme:
İki kıtayı birleştiren 44. İstanbul Maratonu tamamlandı

SPOR Haberleri

Yarışı erkeklerde Kenyalı Robert Kipkemboi, kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı. Türk atletler ise erkeklerde 16’ya (Mert Girmalegesse) kadınlarda ilk 8’e (Rümeysa Coşkun) girdi.

Dünyanın dört bir yanından atletlerin katıldığı İstanbul Maratonu dün iki kıtayı tekrar birleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve N Kolay’ın isim sponsorluğundaki 44. İstanbul Maratonu Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başladı ve Sultanahmet’te son buldu. 42,195 kilometrelik parkuru erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2 saat 10 dakika 18 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirdi. 

İki kıtayı birleştiren 44. İstanbul Maratonu tamamlandı

15 KİLOMETREDE 2 TÜRK

Kadınlarda ise 42,195 kilometrelik parkuru, kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa 2 sat 25 dakika 54 saniyelik dereceyle ilk sırada tamamladı. Şampiyonun gerisindeki iki atletin de Etiyopyalı olması dikkat çekiciydi. Maratonda  Türk sporcular arasında en iyi dereceyi erkeklerde Mert Girmalegesse, kadınlarda ise Rümeysa Coşkun elde etti. Mert Girmalegesse erkeklerde 16. olurken Rümeysa Coşkun ise kadınlarda 8. sırada yer aldı. 15 kilometrelik etapta ise ilk 3’te iki Türk yer aldı.

RED BULL DA YARIŞTAYDI

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen N Kolay İstanbul Maratonu’nda aktif yaşam topluluğu Red Bull Challengers da yer aldı. Red Bull Challengers’ta Rundamental, Karşıyaka One Team ve No Reason Co. koşu grupları, İstanbul Maratonu’nda koşmak isteyenlere ilham oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...