Ümit Özat'tan Okan Buruk'a eleştiri: Okan Buruk anlayamadı! Galatasaray Sparta Prag deplasmanında dağıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
- Güncelleme:
Ümit Özat'tan Okan Buruk'a eleştiri: Okan Buruk anlayamadı! Galatasaray Sparta Prag deplasmanında dağıldı

Spor Haberleri  / Sporx

UEFA Avrupa Ligi Son 16 tur play-off mücadelesinde Galatasaray, Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 yenildi. Mücadelenin 70.dakikasında Kaan Ayhan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçında Galatasaray, 3-2'nin rövanşında Sparta Prag ile karşılaştı.

EPET Arena'da oynanan maçı Sparta Prag 4-1 kazandı. Prag'a galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Praciado, 74. dakikada Tuci, 80. dakikada Haraslin ve 90+6'da Kuchta kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 16. dakikada Abdülkerim Bardakcı'dan geldi.

Galatasaray'da Kaan Ayhan, mücadelenin 70. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Temsilcimiz Galatasaray, bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turunda veda etti.

GALATASARAY'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın, Trendyol Süper Lig'de MKE Ankaragücü ile yaptığı maçta görev alan oyunculardan Victor Nelsson ve Derrick Köhn maçın kadrosunda yer almazken, Tete ise yedeğe çekildi. Victor Nelsson Sparta Prag ile oynanan ilk maçta gördüğü kırmızı kartla cezalı olduğu, Derrick Köhn de UEFA'ya bildirilen listede ismi bulunmadığı için kadroda yer almadı.

Sparta Prag ile oynanan rövanş maçında bu üç futbolcunun yerine Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı ve Lucas Torreira forma giydi.

Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Tete'nin yanı sıra Günay Güvenç, Jankat Yılmaz, Wilfried Zaha, Sergio Oliveira, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman ve Carlos Vinicius görev bekledi.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele de maçın kadrosunda yer almadı.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaraylı taraftarlar, önemli karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı izlemek için Çekya'ya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar, akşam saatlerinde Prag'daki kent meydanında toplandı. Burada marşlar ve tezahüratlarla maç havasına giren taraftarlar, daha sonra güvenlik önlemleri altında toplu halde stada geçti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, bu sırada yaptıkları tezahüratlarla Filistin'e destek verip, İsrail'i lanetledi.

Statta da tribündeki yerlerini alan taraftarlar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

SPARTA PRAG'IN KADROSU

Sparta Prag ise Galatasaray ile oynadığı ilk maça göre kadroda 4 değişiklikle sahada yer aldı.

Çekya ekibinde ilk maçta cezalı duruma düşen Matej Rynes, Ladislav Krejci ve Veljko Birmancevic kadroda bulunmazken, Adam Karabec de yedeğe çekildi.

Rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Filip Panak, Tomas Wiesner, Victor Olatunji ve Lukas Haraslin görev yaptı.

Öte yandan Sparta Praglı taraftarlar, maç öncesinde tribünde büyük bir pankart açtı. Kocaman bir aslan figürünün yer aldığı pankartın alt bölümünde İngilizce "Çek aslanı, Türk etine aç." yazısına yer verildi.

TEMSİLCİMİZİN KALESİNDE ŞOK GOL

Galatasaray'ın Sparta Prag ile karşı karşıya geldiği maça kötü başladı. Ev sahibi ekip seyircisinin de avantajıyla baskı kurdu.

Kerem Demirbay'ın orta alanda kaybettiği topu Kairinen, savunma arkasına sarkan Preciado'yu gördü. Sağ çaprazda karşı karşıya kalan Ekvadorlu oyuncu, Muslera'nın üzerinden aşırtarak topu ağlara gönderdi.

Preciado, Avrupa Kupaları'ndaki ikinci golünü kaydetti. İlk maçta da sarı kırmızılı takıma gol atmıştı.

GALATASARAY HEMEN YANIT VERDİ

8. dakikada topu ağlarında bulan temsilcimiz, rakip kaleye yüklenmeye başladı.

Üst üst ataklarla rakip kaleye yüklenen temsilcimiz, Prag'a hemen cevap vermeyi başardı.

Maçın 16. dakikasında Abdülkerim Bardakcı sahneye çıktı ve takımı adına beraberliği getiren golü kaydetti.

Golde potansiyel ofsayt incelemesi yapılsa da Hakem Taylor, filelere giden golü geçerli saydı.

GALATASARAY ATAKLARI SIKLAŞTIRDI

Galatasaray golün ardından ciddi bir baskı kursa da skoru 2-1'e getiremedi. Icardi'nin 22. dakikada yay üzerindeki Torreira'ya bıraktığı topu Uruguyalı ortasaha kaleye vurdu. Bu top üstten az farkla auta gitti.

1-1'lik skor temsilcimize yettiğinden dolayı temponun yükselmemesi için uğraştı. Maç yaklaşık 10 dakika orta sahada sıkıştı kaldı.

MUSLERA İZİN VERMEDİ

İlk yarının sonlarına doğru Muslera'dan kritik bir kurtarış geldi. Sağ kanattan gelişen Prag atağında Preciado, içeri çevirdi. Olatunji'nin sağ topuğuyla yaptığı vuruş kaleci Muslera'da kaldı.

PRAG'IN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI

Maçın 41. dakikasında Kairinen'in derin pasını Kuchta iyi kontrol etti. Karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Prag'ın kaydettiği bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Temsilcimiz bu karar ile derin bir nefes aldı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARIYA PRAG İYİ BAŞLADI!

Ev sahibi Prag ikinci yarıya da çok etkili başladı. Kale önünde topla buluşan Haraslin, uzak köşeye plase düşündü. Neyse ki top direğin dibinden auta gitti.

Barış Alper'in kısa pasında Olatunji araya girdi. Karşı karşıya kalan Praglı oyuncu, Abdülkerim'in de markajıyla topu yandan dışarı attı. Sarı kırmızılı takım kalesindeki bir tehlikeli atağı daha atlatmış oldu.

DRIES MERTENS KAÇIRDI

Bu kez Galatasaray etkili geldi. Icardi'nin basında yay üzerinde topu kontrol eden Mertens, ayağının içiyle vuruşunu yaptı ama top direğin dibinden dışarı gitti.

GALATASARAY 70. DAKİKADA 10 KİŞİ KALDI!

Galatasaray, Kaan Ayhan'ın gördüğü kırmızı kart ile 10 kişi kaldı. Orta alanda Kaan'ın Haraslin'e yaptığı müdahaleyi VAR'da izleyen Taylor, doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

PRAG 2-1 ÖNE GEÇTİ!

Sparta Prag Tuci'nin attığı golle 2-1 öne geçti. Zeleny'nin soldan ortasına iyi yükselen Tuci, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Temsilcimiz on kişi kalmasının ardından oyunun kontrolü tamamen Prag'a geçti. Galatasaray yüklenmekte bir hayli zorlandı.

SPARTA PRAG SKORU 3-1 YAPTI

Galatasaray, 10 kişi kalmasının ardından yüklenmekte bir hayli zorlanırken kalesinde bir gol daha buldu. Tuci, savunma arkasına hareketlenen Haraslin'e çok iyi bir top gönderdi. Haraslin çaprazdan düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Prag son bolümde bir gol daha buldu. Zaha'nın kaptırdığı topta Laçi, savunma arkasına sarkan Kutcha'yı gördü. Kutcha, karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Galatasaray son bölümde kapanan Prag savunmasını açmakta bir hayli zorlandı. 4-1 kaybeden sarı kırmızılı takım, Avrupa Ligi'ne veda etti. Maçın ardından BTV kanalında çok önemli açıklamalarda bulunan Ümit Özat, Okan Buruk'u eleştirerek "Bandırmaspor'u yenmek için mi Zaha'yı aldı Galatasaray! Hayal satarsanız hayal görürsünüz. 96-2000'de 4 yıllık süregelen bir takım vardı o takımla bu takımı bir tuttular. Zaten ilk maçta Galatasaray direkten döndü. Okan Buruk Kazımcan Karataş'ın sol bek olmadığını anlayamadı, Berkan Kutlu'yu mu anlayacak?" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...