Tenis efsanesi Martina Navratilova 66 yaşında meme kanserine yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tenis efsanesi Martina Navratilova 66 yaşında meme kanserine yakalandı

SPOR Haberleri

Tenisin yaşayan efsanesi Martina Navratilova gırtlak ve meme kanserine yakalandığını açıkladı. Çek asıllı Amerikalı tenisçi tek kadınlarda 9'u Wimbledon'da olmak üzere toplamda 18 kez Grand Slam şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Tenis dünyasının kadınlarda önemli isimlerinden Çek raket Martina Navratilova, gırtlak ve meme kanserine yakalandığını açıkladı.

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, 66 yaşındaki eski tenisçinin gırtlak ve meme kanserine yakalandığı ve kanserin erken bir aşamada tespit edildiği bildirildi.

NAVRATİLOVA KİMDİR?

Eski dünya 1 numarası tenisçi Billie Jean King, 2006 yılında yaptığı açıklamada Navratilova'nın "tekler, çiftler ve karışık çiftlerde, şimdiye kadar yaşamış en büyük tenisçi" olduğunu ifade etmiştir.

Navratilova, teklerde 18, çiftlerde 31 (tüm zamanların rekoru) ve karışık çiftlerde 10 Grand Slam şampiyonluğu kazanmıştır. Teklerde kazandığı 167 ve çiftlerde kazandığı 177 kupa ile tüm zamanların açık dönemi rekorunu kırmıştır. 1978-87 arasında 9 yıl dünya sıralamasında 1 numaraya yükselme başarısı gösterdi.

Navratilova, kadınlar teklerde 9'u Wimbledon'da olmak üzere toplamda 18 grand slam şampiyonluğuna ulaşmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...