Oyun sektörünün yıldızı daha da parlayacak

Oyun sektörünün yıldızı daha da  parlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Tamamı Türk mühendis ve yazılımcılarca geliştirilen MMOFPS türü PC ve mobil oyunu Zula ile dünya çapında başarı kazanan InGame Group Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Gözalan, Türk oyun sektörünün yıldızının daha da parlayacağını söyledi.

ÖMER TEMÜR

Son birkaç yılda yerli oyun sektöründe çok büyük satışların gerçekleştiğine dikkat çeken Gözalan, yerli oyun sektörünün gelirlerinin yüzde 90’ının Türkiye dışından geldiğini bildirdi. Gözalan, “Türkiye’de oyuna olan ilgi, yerli oyun şirketlerinin üretkenliğini ve başarısını artırıyor. Son beş yıl içinde global şirketlerden Türk oyun sektörüne 2,4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Sektörün ihracat rakamının ise bu yıl 1,5 milyar doları aşması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde Türk oyun sektörünün yıldızı daha da parlayacak ve globalde büyüyen başarısına şahitlik edeceğiz. Başka sürpriz satışlar duyabiliriz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...