Google'dan Apple ile rekabeti kızıştıracak AirTag hamlesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'dan Apple ile rekabeti kızıştıracak AirTag hamlesi

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, Apple'ın AirTag'ine, Samsung'un SmartTag'ine ve Tile takip cihazlarına benzer kendi konum takibi yapan ürününü çıkaracak. Geliştirici Kuba Wojciechowski'ye göre, Google'ın Nest ekibi ‘Grogu’ kod adlı bir takip cihazı geliştiriyor.

ABD merkezli Google, AirTag, Tile ve SmartTag’e rakip olacak. Google’ın konum takibi yapan bir cihaz üreteceği ortaya çıktı. Sızıntı kaynaklarından gelen bilgilere göre, bu cihaz, yerleşik bir hoparlörün yanı sıra Bluetooth Düşük Enerji ve ultra geniş bant (UWB) desteğine de sahip olacak.

Geliştirici Kuba Wojciechowski, Google, Bluetooth cihazlarını hızlı bir şekilde bağlamanıza imkan tanıyan Android özellikli Fast Pair üzerinde çalışırken takip cihazına ilişkin kanıtları fark etti. Şimdiye kadar Google’ın takip cihazına ilişkin bir ayrıntı yok. Ayrıca, Google'ın Apple'ın AirTag’ini kopyalayıp kopyalamayacağı da bilinmiyor. 

GOOGLE TAKİP CİHAZININ ÖZELLİKLERİ 

Şu anda Google'ın takip cihazına ilişkin bir ayrıntı yok ancak Wojciechowski, Pixel 6 Pro ve Pixel 7 Pro'nun UWB modülleri ile birlikte piyasaya sürüldüğünü ve bu modüllerin kullanıcıları yakındaki nesnelere doğru bir şekilde yönlendirmelerini sağladığını söylüyor. Ancak Google'ın 'finder' (bulucu) ağının UWB gerektirmeyeceğini, BLE'nin (Bluetooth low energy) yeterli olacağını belirtiyor.

Google, her Android telefonun UWB ile gönderileceğini garanti edemese de Wojciechowski, Google'ın Fast Pair'i desteklemelerine yardımcı olmak için yonga seti üreticileriyle birlikte çalıştığını açıklıyor. Bu, üçüncü taraf izleyicilerin konum ağını tamamladığını görebileceğimiz anlamına gelir ki, Apple'ın buna izin verdiğini hayal etmek zor.

Piyasaya sürülme tarihine gelince, Wojciechowski Google'ın takip cihazının ne zaman kullanıma sunulacağına ilişkin bir kanıt bulamadı ancak bu yıl I/O etkinliğinde duyurulabileceğini belirtiyor. 

(Haber Merkezi / Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...