İyi başladı, kötü bitirdi

A -
A +

Mete Kalkavan verdiği kararlarla maçın sonucuna tesir etti.

Perşembe gecesi Fransa’da oynanan Nice-Salzburg UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde ilave hakem olarak görev yapan Mete Kalkavan, aradan 48 saat geçmeden, yurt dışı seyahatinin bitiminde belki de evine dahi gitmeden dün akşamki Beşiktaş-Trabzon maçına çıkmış olmalı.
Müsabakanın hemen başında gelen tartışmasız Beşiktaş golünden sonra 16. dakikada Trabzon ceza sahası içinde Bero’nun Quaresma’ya yapmış olduğu hareket için penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Quaresma, topu rakibinden geçirmişti. Bero ise vücudunu kullanarak Quaresma’nın yolunu engellemişti. Kalkavan da pozisyonu hemen dibinden izliyordu ve doğru kararını verirken hiç tereddüt etmedi.
Trabzonspor golünden sonra atmosferin yükselmesi sebebiyle Oğuzhan, Uğur ve Zeki’ye gösterdiği sarı kartlar doğruydu.


50. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde Atiba’nın N’Doye’yi net bir şekilde formasından çekmesi penaltı kararı gerektiren bir hareket olmasına rağmen, Kalkavan bunu değerlendiremedi.
62. dakikada ise Quaresma’nın Yusuf Erdoğan’a yapmış olduğu acımasızca faullü hareket kesinlikle kırmızı kart olması gerekirken, Kalkavan bu pozisyonda sarı kartla yetindi. Nitekim Yusuf, bu hareket sonrası sakatlanarak sahayı terk etti.
82. dakikada ise Oğuzhan kafaya çıkarken Mehmet Ekici’ye dirseğiyle yapmış olduğu hareket sonrasında ikinci sarı kartı görerek oyundan ihraç edilmeliydi.
Yol yorgunu Mete Kalkavan’ın daha önce yönetmiş olduğu derbilerdeki sakin ve soğukkanlı yapısını dün göremedik. Tam tersine gergin ve stresli bir görüntüsü vardı.
İkinci yarıda vermediği kırmızı kartlar ve penaltı kararı ile müsabakanın neticesine tesir eden hatalar yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.