Sörloth’un golü tartışılır!

A -
A +

Fırat Aydınus “derbi” denilince ülkemizde akla gelen ilk isimlerden biri oluyor. Maçın 5. dakikasında Trabzonspor golü sonrası Beşiktaşlılar atak başlangıcında Sörloth’un Atiba’ya faul yaptığı iddiasıyla uzun süre itiraz ettiler. Pozisyon için VAR kontrolü yapıldı ve Aydınus “gol kararını” verdi.
Pozisyona baktığımızda Sörloth topa müdahale etse de sağ eliyle Atiba’yı iterek bozuyor. Fırat Aydınus, bu pozisyona faul verebilirdi ama “devam” dedi. Ancak “faul yok” diyenler de çıkacaktır.
VAR ile aralarında geçen konuşmada Ali Palabıyık’ın Fırat Aydınus’u elle itme konusunda ikaz edip etmediği önemli. Çünkü açısı gereği Fırat, Sörloth’un eliyle Atiba’yı itmesini görmüyor. Eğer Fırat, “Ben itmeyi gördüm, ancak faul için yeterli değil” dediyse bu karara saygı duymak lâzım. 
***
Futbolcular top oynamayı düşündükleri anda hem maç güzelleşiyor hem de hakemin işi kolaylaşıyor. Hakem de hata yapmayınca futbol keyif veriyor. Aydınus’un gösterdiği 5 sarı kart da doğru idi.
Sadece 51. dakikada Lens’e de sarı kart göstermeliydi. 
Fırat Aydınus ve arkadaşları dün akşam maçı alınlarının akıyla tamamlayıp çıktılar sahadan...
***
4. hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nu gri yağmurluğu sebebiyle Trabzonlu yedek oyunculardan ayırt etmek zordu. Hakemin bir bakışta kendisini başkalarından ayırt edebileceği bir renk seçmeliydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.