Tarihî mirasımıza sahip çıkalım

A -
A +
“Midesinden tedavi olan insan nasıl mide ağrısı çekmekten kurtulursa manevi yönden tedavi olan da o huzursuzluğundan kurtulur. Bu anlamda bizim toplum olarak bir büyük şansımız vardır. Batılı psikologların emek verip araştırarak doğruyu bulma ve öğrenme gibi çaba harcadığı bu duygular bizde asırlardan beri var. Bizim öğrenmeye ihtiyacımız yok. Hatırlamaya ihtiyacımız var. Çünkü bizim kültürümüzde manevi rahatsızlıklar en ince ayrıntısına kadar tek tek tespit edilmiş ve şifası da yani çözümü de gösterilmiştir. Biz sadece hangi tür rahatsızlığımız varsa o konuyu bulup tedavisini de ona göre olmak durumundayız.
Ülkemizin psikologları bu bakımdan da Batılı psikologlara göre şanslı. Çünkü onlar da maneviyat dünyasına açıldığında bizim maneviyat açısından bir ummana sahip bin yıllık kültürümüzü gözleri kamaşarak görmekteler. Daha enteresan olanını söylemek gerekirse Batılı sosyologlar, psikologlar, müsteşrikler bizim unutup veya bize unutturulan bu değerleri bugün incelemekte ve hayranlıkla öğrenip kendilerine uygulamaktadırlar. Bizde manevi eğitim, manevi bilgiler, inançlar ve maneviyatın en güzel örnekleri yüzlerce asırdan beri tozlu kitapların sayfalarında duruyor… Öyleyse ne yapmamız lazım maneviyatı yeniden kazanmak için? Batılılar nasıl gelip yararlanıyorsa bizim de bu manevi mirasımıza sahip çıkmamız lazım...”
 
 
Hastalığım ve emekliliğim hakkında birkaç bilgi
 
"Feridun Ağabey, Merhaba 1986 doğumluyum, 2006 yılında polis oldum. Romatizmal hastalık nedeniyle muhtemelen malulen emekli veya GİH olacağım. Derecem 3-3.  2020 Temmuz ayında derecem 2-1'i olacak. Sizlere sormak istediklerim:
1. GİH olarak çalışmaya başlayıp derecem 1-4'üne düştüğünde emekli olduğumda ek göstergem 2200 mü yoksa 3000 mi olacak?
2. GİH olarak çalışmaya başladığımda istediğim bir zamanda emekli olabiliyor muyum? Emekli olamıyorsam malulen emekli hakkım devam ediyor mu?
3. Malulen emekli ile engelli emekli arasında ne gibi bir fark var?
4. Hastalığım aşırı derecede beni etkilemiyor sizin önerileriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim” diyen değerli okuyucumuza, emeklilikle ilgili sorularınız için gazetemizin yazarlarından İsa Karakaş beyefendiye isa.karakas@tg.com.tr mail adresinden yazabilirsiniz.
Romatizmayla ilgili olarak da modern tıbbın imkânlarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına bağlı GETAT merkezleri bünyesinde alternatif tedavilerle ilgili de araştırma yapabilirsiniz? Saygılarımızla. (F. A.)
 
 
Hiç TOKİ, CİMER’e şikâyet mi edilir?
 
“TOKİ’nin yüz bin konut projesi ile ilgili, sitesindeki duyuruda taksitler hemen sözleşme sonrası başlayacağını bildiriyor. Emin olmak için TOKİ’yi arayıp bu bilgiyi doğruladım ve sordum: “Peki bu konutlar dar gelirli için ise hem ev kirası hem taksitleri nasıl ödeyeceğiz?”
CİMER’e şikâyet edebilirsiniz, dediler. Kimi kime şikâyet edeceğiz? TOKİ, CİMER’e şikâyet mi edilir? Şehirlere göre konut fiyatlarının değişeceğini de söylediler. Yani bu uygulamada gariban, gerçekten dar gelirli olanların yararlanması mümkün gözükmüyor. Bu konuda gazetemizde haber yapmanızı ve derdimizi gündeme getirmenizi bekler şimdiden teşekkür ederim. Allah sizden ve bütün bu hizmetlerde emeği geçenlerden razı olsun.”
            Gazetemizin sevdalısı bir abone
 
 
Evleneli otuz sene oldu çok şükür
 
“Feridun Ağabey, bizim sevdamız temiz ve efsaneydi. Şimdiki gençlerin aşkları kafelerde ayran olmuş vaziyette. Aşk yok. Ruh yok yok yok, yok yazık bu gençlere. Bizde iki gönül bir olunca samanlık seyran olurdu. Şimdi her iki taraf dayalı döşeli daire istiyor. Altınlar takılar derken evlendikten sonra hayatları borç ödemekle başlıyor. Hele bir de işsiz kalınca hayat zindan oluyor… Ben evleneli otuz sene oldu. Otuz seneden beri birbirimize kırıcı bir laf etmedik desem yeridir. O öfkelenince ben susarım, ben öfkelenince o susar geçinip gideriz. En güzeli de her geçen gün birbirimize olan sevgimiz daha bir çoğalıyor. Aile içi şiddet ve cinayet haberlerini okurken kahroluyorum!..”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.