Türk Telekom’dan yardım edeceklerini umuyoruz

A -
A +
“Feridun Ağabey ben Türk Telekom abonesiyim. Her yöne 1000 dakika, 1000 SMS ve 8 GB internet paketi 19 TL. Fakat gel gör ki 1.250 MB internet aşımı yapmışım ve faturam tam tamına 3 katı yanı 64 küsur olmuş.Müşteri hizmetlerini aradım bir şey yapamayacaklarını söylediler. '250 MB olmak üzere 5 defa internet aşımı yapmışsınız ödemek zorundasınız' dediler.  Ben bu fahiş ödemeyi durdurmak için ne gibi yol izlemem gerekiyor. Şimdiden saygılar sunuyorum” diyen Celal Coşkun’a Türk Telekom Yetkililerinden yardımcı olacaklarını ve fahiş ödemeden vazgeçileceğini ümit ediyoruz. (F.A.)     Yaşlıları koruyun, kovalamayan!   ''Feridun Ağabey, 63 yaşında bir emekliyim. Koronavirüs salgını nedeniyle hayatımız altüst oldu. En ufak bir hapşırmada veya bir gıcık öksürüğünde acaba virüs mü kaptım diye heyecanlanıyoruz. Yanımızda yöremizdekiler bir tuhaflaşıyor. Bunlar bir yere kadar ama sokağa çıkma konusunda biz de elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz. Sokağa da çıkmamaya özen gösteriyoruz. Ama haberlerde izlerken yaşlı insanlara bazı gençlerin davranışları bizi derinden yaralıyor. Bakanlık ve devlet bizi yaşlı olduğumuz için tehlikeden korumak adına isimlendirdi. Ama halkın bir kısmı özellikle bazı hoyrat gençler sanki biz koronalı imişiz gibi hasta imişiz gibi bizi hedef aldılar. Biz bu sebeple koronadan değil böylesi gençlerin müdahalelerinden korkar olduk. Bu konuda yetkililere mesajımızı iletebilir misiniz? Bizler korunmaya kollanmaya muhtaç insanlar olacakken, hor görülmeye mi layık olduk?” diyen İstanbul’dan Mustafa Yılmaz Bey’in haklı serzenişine katılıyoruz. Yaşlılarımızın kendi sağlıkları açısından evde kalmalarının doğruluğuna bir kere daha dikkat çekiyoruz ama yaşlıları ikaz etme ile ilgili olarak bazı gençlerin gördükleri yaşlı insana suçlu görmüş gibi davranmasını hatta “Nüfus kâğıdını çıkar” der gibi, “al şu maskeyi ağzına tak bakayım” der gibi nezaketsizliği de asla kabul etmiyoruz. Zaten bu konuda emniyet birimleri gereken hatırlatmayı da gereken yardımı da yapıyor. Gençlerimize bu vesileyle sesleniyoruz. Yaşlıları koruyun, kovalamayın! (F.A.)      
Hayat bir masal gibi   “Hayat bir masal gibi oldu… Bir varmış bir yokmuş. Cevabı içinde saklı, bilene. Benzetmek gerekirse hayat bir sandal bir sağa bir sola yalpalar. Azgın sular da var durgun sular da. Şükür dilinde dursun. Pusulan da o dümenin de o. Kayaya vurma delinir batarsın. Karaya oturma dost bulamazsın. Dilinde şükür kalbinde Rabbin olsun. Pusulanda o dümenin de o. Kalemim kara sözüm ak. Güzel huyun ahiretine hak. Zengin fakir ayrımı yok. Dönüş yalnız Rabbine… Sırası gelen gidiyor bak. Şükür dilinde dursun. Pusulan da o dümenin de o olsun…”              Nebahat Sağlam-Bartın
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.