AK Parti ve muhalefet arasındaki bariz farklar

A -
A +
AK Parti ile muhalefet arasında bariz farklar var. Mesela AK Parti Yusufeli’ye dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en büyük barajını yapıyor. Artvin, Erzurum, Ardahan gibi 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak bir hizmet bu.
Muhalefet sadece törenle çeşme açıyor.
AK Parti Gaziantep’in 2050’ye kadar su sorununu çözen isale hattı yapıyor. Bakın 30 yıllık su sorununu çözecek iş bu. Muhalefet bir yağmurda İzmir’in çöken altyapısını bile yapamıyor.
AK Parti, İnsan Hakları Eylem Planı’nı yapıyor. Reform öneriyor. Muhalefet sadece eleştiriyor, kuvvetler ayrılığı diyor. AK Parti öz eleştiri yapıyor, muhalefet asla yapmıyor.
Millet AK Parti’yi niye daha iyisini yapmıyorsun diye eleştiriyor, muhalefet zaten bir şey yapmadığı için kendi kitlesi asla eleştirmiyor.
Mesela 2 yıldır büyük belediyeler CHP’de. Gerçekten memnun musunuz hizmetlerden? Tayyip Erdoğan 1994’te belediye başkanı olduğunda 1995 ortasından itibaren hizmetleri konuşulmaya ve alkışlanmaya başlamıştı. Muhalefet belediyelerinde böyle bir şey gören duyan var mı? Samimi olarak soruyorum. Böyle bir şey yok.
Muhalefetin bırakın belediye hizmetlerini herhangi bir konuda önerisi var mı? Kuvvetler ayrılığı diyorsunuz ama bunlar kuru laf. Gerçek bir öneriniz var mı?
Ülke ekonomisi için planlarınız nelerdir, öğrenemiyoruz. Dış politikada bu hükûmetten farklı olarak Libya’da, Doğu Akdeniz’de ne yapacaksınız? YPG’ye 26 bin tır silah veren ve FETÖ’yü koruyan Amerika ile ilişkilerde temel politikanız nasıl olacak?
FETÖ ile bu hükûmetin ettiği gibi mücadele edecek misiniz? Rusya tarafına mı döneceksiniz? İyi Parti, Uygur Türklerinin haklarını koruyoruz diyor. Çin ile havlu atıp siyasi ilişkileri kesecek misiniz? Daha böyle çok soru var...
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Ankara Belediyesinden aldığı 107 milyonluk ihale
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.