Ulusoy böyle istedi

A -
A +

Ersun Yanal’ın fendi, Sergen Yalçın’ı yendi yenmesine ama Alper Ulusoy, Veysel’i atarak skora denge getirdi. 

“Maraton koşucusu” dediğimiz Beşiktaş zirveden düşüyor mu ne? Trabzonspor yenilgisinden sonra şimdi de Antalya’da puan kaybı, ne oldu bu Beşiktaş’a böyle? Tepetakla oldu her şey.
Açık söylemek gerekirse dün oyunun özeti; Ersun Yanal’ın fendi, Sergen Yalçın’ı basit kontra oyunuyla yendi, olacaktı ama hakem Alper Ulusoy, Veysel’i çift sarıdan atarak skora denge getirdi, o nasıl bir kırmızı!
Dahası soruyorum... Koca Beşiktaş takımı ilk kontrataktan gol mü yer, yedi. İşte burası çok düşündürücü. 
Ne oldu o muazzam set oyunu oynayan takıma? Sakın, “tıkır tıkır işleyen düzeni Âdem Ljajic bozdu” demeyin. Buna güler geçerim.
 
Sebep “kaybetme psikolojisi olabilir mi?”
Tamam, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kazandığı haftada Trabzonspor’a kaybeden Beşiktaş için dün geceki maç mental anlamda zordu. 
Ancak Sergen Hoca kötü gidişi durdurmak adına ezber dışında ne yaptı, dün? Bence öz eleştiri yapmalı Sergen Hoca?
Bakın kanatlar durmuş işlemiyor, Ghezzal’ın yokluğu açıkça aranıyor. Beşiktaş’ın gol silahları Larin ve Aboubakar’ın pas yolları kesilmiş, esareti oynuyorlar. Kilidi açması gereken Ljajic, ne Atiba ne de Josef’ten destek görüyor. Sadece Rosier’in çabası yeter mi, kazanmaya? Nerede N'Sakala ve N'Koudou?
Hamle şart! Asist ustası Ghezzal, Mensah ve Oğuzhan hamlesi için illa da golü yemek mi lazım? Geç kaldın Hoca'm.
 
Ersun Hoca’nın hakkını teslim edelim. Doğrusu Yanal’ın teknik adam kalitesi ile oyununu geliştiren Akdeniz ekibi savunmada başarılı, kontrayı iyi oynayan hızlı ve çok dirençli bir takım olmuş.
Özellikle Nuri Şahin ve Eren’in kurguladığı oyun önde Amilton, Fredy ve en uçtaki Gökdeniz ile nadir ama kâbus gibi çöktü Ersin’in koruduğu kaleye. 
Nitekim golü de böyle buldu Antalyaspor. Ama son sözü Vida söyledi de Beşiktaş hiç değilse bir puanı kurtardı. 
 
Maçın adamı: Ghezzal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.