‘Altın Vida’lı Beşiktaş!

A -
A +

F.Bahçe’nin korkulu rüyası Vida yine attı ve Beşiktaş’ı rahatlattı. Kartal işi bitirdi derken Ozan’ın füzesi ligi uzattı!

Beşiktaş muazzam uyum, ahenk, düzen, takım disiplini ve güzel futbolu ile hedefe yürüyor. Fenerbahçe mi, Ozan’la heyecan bulsa da hâlâ acı dokuyup değirmen gibi insan öğütüyor.
Sahi, yarın kim gidecek sizce?
Yönetim mi, teknik heyet mi yoksa futbolcular mı?
Buyurun bir faydasız (!) tartışmaya daha...
* * *
Diyeceğim, dünyanın en büyük derbisi değildi elbet ama Türkiye’nin büyüklerindendi Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesi. Bu karşılaşmaya “6 puanın ötesinde” anlam yükleyenlere soruyorum.
Sahi kaç derbi geride kaldı? Nice zaferler ve hüzünler yaşandı, ne oldu? Nerede o derbilerin kahramanları?
Diyeceğim o büyük heyecan her defasında tekrarlandı, durdu ilkmiş gibi. Dün de öyle bir geceydi.
Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı dün gece sahada ne yaptığını bilen takım olarak kazanmayı hak etmişti aslında.    
Deplasman fatihi (!) Fenerbahçe; sevgi, saygı, muhabbet ve uyum takımı olan Beşiktaş’a değil de kendi içinde ürettiği kaosa kaybetti iki puanı. Yazık!
Doğrusu F.Bahçe adına derbinin düğümünü çözecek ve Kanarya’ya şampiyonluk iddiasına kavuşturacak isimlerin en başında Gökhan Gönül ve Ozan Tufan olur diye düşünmüştüm.
Baktım ki, Erol Bulut’un on birine ikisi de yok. Şaşırdım!
Nazım, “Gökhan olsa atardı” dediğim iki pozisyonu bulutlara gönderdi. Onlardan biri gol olsa Fenerbahçe şimdi büyük yarışın büyük ortağıydı.
İrfan Can ve Gustavo ise Ozan Tufan’ın golle sonuçlanan şık şut dediğimiz altın vuruşlardan bir tanesini bile denemedi. Yazık!
Ozan maçın başında oynamış olsa tabela çok farklı olurdu, Fenerbahçe lehine... Geç kaldı Erol Bulut.
Kalecilerin da hakkını teslim edelim hem Ersin hem de Altay müthiş kurtarışlara imza attılar. Helal olsun, ikisine de. Aboubakar ve Larin Altay’ı, Osayi ise Ersin’i geçemedi.
Sonuç, Fenerbahçe’nin korkulu rüyası altın Vida yine attı ve maçın ilk yarısında Beşiktaş’ı rahatlattı. Yolun açık olsun Kartal, derken Ozan’ın füzesi cana can katsa da beraberlik yetmedi... 

MAÇIN ADAMI: Ozan Tufan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.