Rol model Sergen Yalçın

A -
A +

Çifte kupalı Kartal’ı şampiyon yapan irade bütün kulüpler için rol modeldir ve iyi incelenmelidir.

İzmir artık kupa finallerinin şehri oldu... “Kupa” demişken bir takım için teknik adam o kadar önemli ki...
Eğer Sergen Yalçın 10 yıl sonra bir ilki başarıyor ve lig şampiyonluğu yanında kupayı da kazanıyorsa bu tarihi bir başarıdır ve doğrudan Sergen Yalçın’a yazar. Tebrikler.
Ancak Sergen Hoca’nın bu başarısı verimlilik, kalite ve fayda adına bütün kulüplerimize model olmalıdır. Üniversitelerde ve de özellikle BESYÖ’lerde ideal teknik adamlık adına ders olarak okutulmalıdır.
* * *
Diyeceksiniz ki “Beşiktaş zaten iki kupayı da istiyordu? İstanbul’a çifte kupa ile dönecekti. Bunda şaşacak ne var?”
Doğru, Kartal Ziraat Türkiye Kupası’nı da istiyordu ama istemek başka kazanmak başka.
Sonuçta üç gün ara ile final üstüne final oynuyorsunuz kolay mı, değil. Adalelerin de bir gücü var. Takımın emektarı Atiba kırkına dayanmış, emniyet sübabı Josef otuz ikisinde.
Uzun ve yorucu bir sezonun ardından bir final daha çıkarmak hiç kolay değildi.
Gençlerin bile zihnen ve bedenen yorgun düştüğü ortamda o stresin ardından Sergen Yalçın’ın kurduğu saat gibi işleyen sistem ve belirlediği strateji Josef ve Rosier gibi savunmacıları bile final kazandıran golcü yaptı, daha ne olsun?
Antalyaspor'un buraya kadar gelmesi büyük başarı. Ersun Yanal'ın elindeki malmeze bu. Şampiyonun karşısında ne yapsın Ersun Hoca? Final oynamak da şereftir.

MAÇIN ADAMI: Sergen Yalçın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.