Leo Messi PSG'ye ne katar?

A -
A +
Tartışmasız her teknik adamın "Keşke bizim takımda olsa" dediği müthiş bir yetenek o.
Öyle ki kazanmadığı ödül, atmadığı gol, kaldırmadığı kupa, yaşamadığı şampiyonluk ve kırmadığı rekor kalmadı, dersem abartmış olmam. 
Kimden mi bahsediyorum? 
Tabii ki adını tarihe altın harflerle kazıyan gelmiş geçmiş futbolunun en iyilerinden olan Luis Lionel Andres Messi'den söz ediyorum.
Arjantin'de doğdu, Barcelona'da pişti, PSG'ye düştü diye bildiğimiz bu oyuncu öyle bir yıldız ki, La Liga'dan ayrılışı büyük bir hüzün, Fransa'ya gelişi ise adeta bayram oldu. 
Doğrusu şimdi yıldızlar takımı Paris-Saint Germain'de Messi fırtınası esiyor. Nasıl esmesin ki?
Yeteneği ve oyun stili ile çok özel biri Messi hem de 1.70 m. boyuna rağmen.
Paris'te günlerce yolunu bekleyen PSG taraftarları ünlü futbolcuyu karşılarken, "PSG'yi zirveye çıkar Messi... Bunu ancak sen yaparsın Messi!" diye tempo tutmazlar mı, doğrusu şaşırdım. Mbappe, Neymar, Verratti ve Hakimi konu mankeni mi? Yoksa Marquinhos suçu stoper olmak mı?
Tamam Arjantinli oyuncu dünyanın en iyilerinden ama söyleyin futbol tek kişilik oyun mu, Messi tek başına PSG'yi kurtaracak?
Yok böyle bir şey, Messi'yi, yetenek,oyun zekası ve nesli tükenmek üzere olan dünya yıldızı olmak adına futbol keyfi için seyretmeli insan. 
Ancak sadece PSG'liler mi onu sihirbaz gibi görenler hayır bütün dünyayı merak sardı "Messi, PSG'ye ne katar?" diye. 
"Katar" demişken dünya ne kadar da küçüldü? 
Ne zaman ki para Katar'dan uçtu Fransa'ya kondu. O gün bugündür PSG kulübü ile Katarlı zenginlerin arasında duygu ve tutkuya dayalı kuvvetli bir ilişki başladı. 
"Sen çok yaşa Nasser Al Khalaife!"
Malum Khalaife, PSG'nin Katarlı patronu ve Avrupa Kulüpler Birliği'nin de reformist Başkanı. 
Nasser Al Khalaife paraya kıyıyor ve PSG yıldızlar topluluğu yapılıyor. Ne güzel? 
Böylece PSG hem sportif yapılanmasını profesyonellere teslim ediyor hem de transfere doymuyor diye düşünülüyor. Hatta "artık PSG uzun vadeli bir vizyona sahip" diyenler de çoğunlukta. 
Sizce gerçek bu mu acaba? 
Bir an için Katarlı zenginlerin PSG'ye yatırımdan vaz geçtiğini düşünün.
Ne olur yıldızlar topluluğu PSG ve Fransız futbolunun imajı ve itibarı? 
"Messi kurtar Fransız futbolunu!"
Dengeler... Futbolcular neyse de Messi ile teknik direktör Mairo Roberto Pochettino Trossero arasında bir sorun yaşanır mı, dersiniz?
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.