Bir akılcı adam Bulut

A -
A +

Ne sıkıntılı bir geceydi, Allah’ım! Dicko’nun zemin yüzünden sakatlığı, N’Sakala’nın bir anda yığılıp düşmesi ne futbol keyfi bıraktı ne de maç.
Oysa “Geleceğin hocaları” diye kıymet verdiğim teknik adamların maçıydı Gaziantep-Beşiktaş mücadelesi.

Sergen Hoca risk almadı
Sonucunu başında merak ettiğim maçta Sergen Yalçın ne geçen hafta kazanan takımı bozdu ne Larin gibi hareketli kanat forvetine yöneldi ve ne de Alex ile Batshuayi gibi yenilere şans verdi, ilk yarıda. Bu ciddi hataydı.
Neyse ki Sergen Hoca yanlışı fark etti de Larin, Gökhan Töre, Alex ve Basthuayi hamlesiyle Beşiktaş oyuna ağırlığını koydu ikinci yarı. Ancak bu galibiyet için yetmedi. Zira kapalı oyunu açması gereken Salih, Ghezzal gibi isimler zorlu deplasmanda yeteri kadar güçlü oyun ortaya koyamadılar.

Bulut Kartal'a alan bırakmadı
Beşiktaş’ı bu kadar etkisiz kılan maçta şüphesiz Erol Bulut’un taktik anlayışının rolü büyüktü. Süper Lig’in en iyi hücum eden takımı Beşiktaş’a karşı Erol Hoca kalabalık savunma, akılcı ve sabırlı bir oyunla rakibine geniş alan bırakmadı ve istediğini aldı.
Bu zemin çok oyuncu sakatlar. Tabii Dicko’ya üzüldüm, sakatlandı ve oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Kenan Özer, Dicko’nun etkisini gösteremedi. Beşiktaş bu şansı da değerlendiremedi.

MAÇIN ADAMI: Erol Bulut

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.