Çalımbay'ın büyük başarısı

A -
A +

Tebrikler Sivasspor, tebrikler sağduyu. Ziraat Türkiye Kupası adına yakışır final oldu. Siz 1-1’lik normal süredeki skora bakmayın iki takım da neler kaçırdı neler. Özellikle Kayserispor’u ayakta tutan Lung neler kurtardı neler.
Ancak bu finalin en güzel yanı iki takımın başkan ve hocalarının iki güzide şehrin kadim dost ve kardeşliğini öne çıkaran fair-play açıklamalarıydı.
İşte sporumuzda ve futbolumuzda asıl olması gereken değer bu. Teşekkürler.

Anadolu kazandı

Düşünmek yapmak değildir. Hikmet Karaman ve Rıza Çalımbay... İki hoca da bu kupayı çok istiyordu. Bunu daha maç on birlerini açıkladıklarında asıl silahlarını hamle oyuncusu olarak kenarda tutarak göstermişlerdi. Gerçi kanatları başarı ile kullanan Sivasspor’un kenar ortalarında hücum hattı yorgun düşmese ya da Hakan ile Gradel son vuruşlarda biraz dikkatli olsa Yiğidolar uzatmayı beklemeden kupayı çok rahat müzesine götürürdü. Ne var ki Fajr ve Yatabare de oyunda adeta buharlaşınca bu Kayserispor’a avantaj sağladı. 

Kupaların adamı ön liberolar

Yarı finaldeki Trabzon maçının kopyası gibi; rakibi gol ararken Kayserispor’un golü bulmasında kilit rol hiç tartışmasız Hikmet Karaman’ın 4–2-3-1 sistemindeki ön liberolara tanıdığı özgürlüktü.  Gerçi Ramazan’in golünde Carole’ün taca giden ortasını çeviren Uğur Çiftçi’nin hatası affedilir değildi. Ancak Appindangoye'nin maçı uzatmaya götüren, Gradel’in maça ekstra heyecan katan vuruşu Kanote’nin kupayı getiren golü, Sivasspor’a Avrupa kapısını açan tarihi an olarak geceye damgasını vurdu.
Tebrikler.

MAÇIN ADAMI: Kanote

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.