Bu sonuç Kuntz’a yazmaz

A -
A +

“Sıradaki gelsin”, diyeceğim ama öncelikle şunu söyleyeyim A Millî Takım'ımızın yeri asla ve asla bu kategori değil. Açık söyleyeyim bulunduğumuz yer ağırıma gidiyor, hiç hazmedemiyorum. 

Kıyasa gelmez
Zira; A Millî Takım'ımız oyuncu kalitesi, yetenek, oyun gücü ve uluslararası tecrübe olarak inanın Faroe Adalarıyla kıyaslanmayacak kadar üstündü. Teknik adam olarak da öyle ama dün geceki sonuç Kuntz’a yazmaz. Niye? Faroe Adaları’na gittim, gördüm, inanın bütün ülke bizim Başakşehir kadar bile değil. Ligleri de ancak bizim 3. Lig ayarında. Böyle bir ülkenin millî takımı ne kadar güçlü olabilir ve ateş olsa ne yazar?

Oyunu tutturamadık
Ne var ki; futbol 11’e on bir oynanıyor ve böyle takımlara oyun tutturmakta zorlanıyorsun. Nitekim ilk yarım saat etten duvar ördüler. Bir türlü savunmalarını açamadık.
Halbuki formül belliydi, kanatları etkili kullanacak, hızlı, çabuk ve tempolu oyunla rakibin savunma düzenini bozacak ve şut yollarını boşaltarak Dorukhan, Hakan, Halil ve Cengiz’le golü arayacaktık.
Ta ki; Kerem’in atağında Cengiz’in akıl dolu golüne kadar bunu yapamadığımız gibi pozisyon da üretmedik.

Niye? Ferdi, Kerem, Cengiz ve Enes’in yan yana oynama alışkanlığının açıkça eksikliğini hissettik. Oyunun ilerleyen bölümünde Cengiz, Melih ve Çağlar’ın inanılmaz çabası ve Yunus hamlesi ile gücümüzü rakibe kabul ettirdik. Sık sık ofsayta düştük ama “Olsun zamanla o da aşılır”. Serdar ve Merih'le farka gittik ancak itiraf edeyim ki bu skor az. Dün doğru bir strateji ve doğru bir taktikle daha fazlasını atabilirdik.

MAÇIN ADAMI: Cengiz Ünder

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.