TFF iyi ki teslim oldu!

A -
A +

Bu sütunlarda en ağır şekilde eleştirmiştim şu malum yüzde artışını... Demiştim ki, “Alsınlar elektrik görmemiş siyahları, emekli olmuşları, gececi ve kumarcıları, bunu mu istiyorsunuz?” Bu arada Trabzonspor Başkanı’nı canıgönülden kutluyorum. Aslan gibi durdu bu skandalın karşısında. Arkasından gidenler de geç de olsa bu acı kararın geri alınmasında rol oynadılar. Asıl şaştığım neydi biliyor musunuz? Nihat Başkan gibi büyük bir kulüpte yıllarca bu borçların sancısını çekmiş bir kişi, futbolumuzun zirvesinden düşmemiş Selim kardeşim ve Hamit gibilerin 40 dendiğinde masaya yumruk çakmayışlarıdır. Unutmadan; Fenerbahçe’nin konu ile ilgili yaptığı resmî ve altı çizilerek yapılan açıklamanın son cümlesini mutlaka okuyunuz! Fazla gülmeyiniz ama...

“Kim Milyoner Olmak İster” bitti!
Yok yok aynı kanalda aynı yarışma devam edecek sanırım. Ama benim için geçen cumartesi akşamı bitti. Çünkü artık yüksek öğretim görmüş, kadınlı erkekli, sözüm ona geleceğin gençleri, genel kültürde açık ve net sıfır çekmeye devam ediyorlar. Düşünebiliyor musunuz; Çizme sözünün Fransa için mi, yoksa İtalya için mi kullanıldığını bile bilmiyorlar. Sabrım bitmiştir.

Yoksa tekrar mı Fatih Hoca’m?
Hatırlarsanız Terim Hoca, Özhan Başkan döneminde ikinci sezonun tam ortasında görevden uzaklaşmıştı. O sezonun başında da 32 oyuncu alınmış, gittiğinde ise sadece Orhan, Volkan ve Cihan kalmıştı. Şimdilerde ise aynı Terim Hoca’m “Herkes hesabını ödeyecek” diyor. Acaba? Ah şu Fiorentina ve ah şu Milan... Benim hocamı gerin verin lütfen!

Sultan Abdülhamid’e ayıp ediliyor!
Üç kıtada 600 yıldan fazla hükümdarlık sürdürmüş, Türk halkının, kimse inkâr edemez temeli olan Osmanlının 33 yıl hükümdarlığını yapmış II. Abdülhamid Han hazretlerinin dizisine de su katılmaya başladı. Dizi; kadın entrikaları, fitne oyunları yarışması hâlini aldı. Geçtiğimiz cuma kahrımdan çatlayacaktım neredeyse... Yapmayın etmeyin Allah aşkına! Olmadık yerden fışkıran düşmana karşı mücadele vermiş bu son büyük Osmanlı padişahını bize gerçekleriyle sunun lütfen!

Beşiktaş kaç kişilik takım ki!
Kaleci Karius, tabii ki Caner, Vida ve tek adam Atiba haricinde bana Beşiktaş takımında bizim ligin diğer ekiplerindeki futbolculardan daha iyilerini gösterebilir misiniz? Hele hele o Diaby orta alanda oynar mı Avcı Hoca’m? Ljajic tam maçı idare edemiyorsa ne işi var Beşiktaş’ta? Şu Necip var ya Necip, boşuna yedek kalıyor galiba... Kenardaki bazı yerlilerin üstüne titreme zamanı gelmedi mi daha?

Ya Ersun Hoca ya!
Hep yazdım, hep söyledim; Emre ile Kruse aynı takımda oynayıp da iki de kenar forvet olursa Fenerbahçe’yi her takım yenebilir diye... Bak Ersun Hoca; Emre yoktu, orta alan Tolga kaydırmalı olsa da üçlü idi ve rahat rahat kazandın. Emre ile sürtüşme mi? Yönetim de, Emre de yalanladı da neydi o basın toplantısındaki Emre’nin suratı? Kulüplerle iç içe yaşayan muhabir arkadaşlardan biri dahi maç başlamadan Emre’nin “Ani sakatlığından” haberdar mıydı acaba?

Cüneyt Hoca’m gözlükçü tanıdığın var mı?
Cüneyt Çakır Hoca’mın Kadıköy’ün merkezinde ofisi vardı. Bu nedenle de o bölgedeki bütün gözlük satanları, hatta bütün göz doktorlarını da bilir, belki de tanır da... Ancak koca Çakır Hoca, hem de eğilip de iyi süzmek adına dikkatini harcadığı formadan çekişe devam dedi. Yine iki metre önünde, hem de arada kimse olmadan, Serdar’ın Vida’ya attığı bel kündesi ve kafakolu da görmemiş meğerse... Yetişin ey doktorlar ve gözlükçüler, FIFA’nın en önemli üç hakeminden biri gidiyor haaaa!

Ve Mete Kalkavan!
Fenerbahçe-Beşiktaş maçının VAR üstadı Mete Kalkavan imiş. Hani şu, tribünün sahaya ciddi müdahalesi sonucu aynı takımların maçını yarısında tatil edip evine giden hakem... Hani şu tekrarlanma gibi tarihte görülmemiş bir kararla tekrarlanan maçın da hakemi... Siz hiç futbol dünyasında böyle bir garabetin bir başka ülkede yaşanmış olabileceğini düşünebiliyor musunuz? Elle oynamayı yakalayıp hakemi penaltı için uyarıyor. Ama bel kündesi ve kafakolu atlayıp formadan çekmeyi görmeyen aynı hakem yani...

Kafalara bak!
“Üç Büyükler”den ikisinin hâline bakınız! Beşiktaş, son maçın VAR kayıtlarının açıklanmasını isterken maçın kazananı da ligin başından bu yana kayıtlı olanların sunulmasını talep ediyor... O ligde 16 takım daha var. Ya onlar da isterlerse... Sizce ligin ikinci yarısının oynanması için süre kalır mı? Diyelim ki kaldı, o zaman yeni bir puan cetveli yapmak gerekmez mi? Bitti mi? Hayır! Ligin ikinci yarısı için mutlaka ama mutlaka en azından yirmi, yirmi beş hakem ithal etmek gerekmez mi? Hadi gidin be oradan!

Okan ve Rıza Hocalara!
Okan Hoca’m; nereden çıktı iki santrfor yahu? Bak bakalım teke indikten sonraki oyununa... Bu başlangıç yangını bu takımın hiç alışık olmadığı bir oyun modelidir. Hele hele bunlar Demba Ba ve Crivelli olursa... Rıza Hoca’m; Ziya, yokluktan Fenerbahçe maçında orta alanda oynadı. Ama devamla Gençlerbirliği maçında aynı görevde oluşuna anlam veremedim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.