Obra zaten dönmeyecekti!

A -
A +

Obradovic nezaket ziyaretinden sonra açıklama yaparak Fenerbahçe’yle yollarının ayrıldığını açıkladı. Ben de bunu bekliyordum zaten... Bütçesi iyiden iyiye daralmış bir basketbol yapısında duramazdı. Bir sezon dinleneceğini açıklamış. Peki, bu darbeden sonra ne olur? Bence Fenerbahçe cephesinden tıpkı futboldaki gibi, tombala çekimi başlamıştır bile...Bir bakarsınız, yedek kulübesinden yukarı doğru bir başka hoca zincirine tanık oluruz!

Okan Hoca bu sevdadan vazgeçmeli!
Baktım Başakşehir sahada yine hem Crivelli, hem de Demba Ba ile... Onca iyi oyuncusu bulunan bir takım neden bu işte bu kadar ısrarcı acaba? Nitekim Demba Ba çıkıp da yerine Brezilyalı girince rakip genişliğine yayıldı ve maç döndürüldü. Yine çıkanlara, girenlere bir bakınız.... Bakalım hangi takımda bu kadar zenginlik var?

Kruse faturası!
Daha Fenerbahçe’ye geleceği yazılan, söylenen Kruse için, bu ülkede tek başıma, “Ne yapıyorsun Fenerbahçe? Las Vegas’ta özel poker lisansı olan birinin İstanbul’da ne işi olabilir ki?” diye yazıp çizmiştim. Çok da tepki aldım. Olsun, iyi bilenlerin hâli ortadadır. Üstüne üstelik bir de Ali Koç Bey, bu muhteremi magazinin patronuna emanet etmez mi? Sen misin? Adam sakat sakat devre arasında Antalya’da havuz başında o kişi ile fotoğraf vermez mi? Peki, şimdi sizce asıl kabahatli kimdir?

Bu Alanyaspor kimin eseri?
Türkiye Kupası’nda finale kalan Alanyaspor için “Bizim ligin en iyi top oynayan takımlarının başında geliyor” diye kaç defa yazdım. Sır neredeydi peki? Tamam Erol Bulut giderek tecrübe kazanıyor. Ancak bu takımın özellikle de yabancılarını kim buldu, getirdi? Dev kulüpler tüccarların elinde battı. Şunun şurasında bir kaç saatlik komşu Yunanistan’dan Siopis, Tzavellas ve Bakasetas gibileri bulunup getiriliyor. Kimse tanıyor mu? Tanıyıp da ne yapacağız ki... Daha kimler kimler! Merakım odur ki, bu işlerin baş mimarı kim? Helal olsun!

Büyükada ve İmamoğlu!
İBB Başkanı İmamoğlu Büyükada’yı ziyaretinde hayli tepki toplamış. Bilindiği gibi faytonlar kaldırıldı yerine elektrikli büyük araçlar konuldu. Ancak henüz çalışma izinleri yok. Bakınız Sayın Başkan; bendeniz 218 senelik İstanbulluyum. Araştırıp ulaşabildiğim kayıtlar kadarıyla... Büyükada’da bilmediğim yer yoktur. Aya Yorgi’sinden her yerine kadar... En büyük zevkimiz de faytonlarla tur atmaktı. Ama zatıalinizin İstanbul’u teşrifleri ne kadar olmuştur ki? Kaç defa Büyükada’ya gittiniz acaba? Yapmayınız, etmeyiniz, kültürlerimizi daha fazla zedelemeyiniz! İstanbul’un başka işleri yok mu ki, Büyükada’ya uzandınız?

Fatih Hoca sayıyı mı unuttu?
Hakem golü iptal etmiş, altı saniyeye takılmış falan... Bunları boş veriniz? Siz bana Galatasaray takımının bitime çok az bir zaman kala sahada nasıl da 9 kişi kaldığını anlatınız! Nasıl mı? Falcao arızalanıp da çıkınca Galatasaray rakibi karşısında kaç kişi idi? O sırada oyuncu değiştirme hakkı dururken neden Fatih Hoca’m 10. oyuncusunu oyuna göndermek için altı dakika hiçbir şey yapmadı? Hem de değiştirme hakkı varken...

İletim sipariş hattını ihbarımdır
Meselenin muhatabı hangi makamdır bilemem ama şimdi yazacağım telefon numarasının acilen araştırılıp vatandaşa daha fazla zarar verilmemesini isterim. Numara; (0212) 292 37 71... Arıyorlar ama bir türlü bağlantı kurdurmuyorlar. Siz arıyorsunuz, dakikalarca “Şu sıradasınız, bu sıradasınız” diye tutuyorlar. Bekle Allah bekle! Amaç ne? Kim bunlar? O kadar dakika telefon açık kalınca bunlara para mı yazıyor? Lütfen araştırılsın!

Beşiktaş sırasını bilince...
Oooo Beşiktaş, Denizlispor’a gol yağmuruna tuttu. Tamam... Peki, Beşiktaş takımı sahaya, Rıdvan hariç nasıl bir kadro ile çıktı? Hemen hemen hepsi ustalarla... Bundan önceki maçta ne yazmıştım? Yavaş yavaş, yedire yedire, sırayla gençleşme olmalı. Aksi takdirde gençler de, ustalarla zayi olur... Tabii ki rakibe göre, saha durumuna göre kurgulanarak... Tamam mı Sergen Hoca?

Trabzonspor’un derinliği zayıf!
Sosa hâlâ yok. Acaba neden? Acaba sadece klasik sakatlık mı? Neyse... Değişenlere bakınız! Kaleci ve savunma dışında kadroda, “Ha o, ha bu denecek” oyuncu sayısı kaç? Sen bitime saniyeler kala rakibin şutuna engel olamayıp maçı kaçırıyorsan mazereti kendinde arayacaksın. Yoksa?

Oh be; Yassıada tamam!
Bence TBMM, cumhuriyetin ilanından sonra, en hayati görevini yerine getirmiştir. Yani demokrasi katliamı yaşanan rezil Yassıada’daki sözüm ona hukuk yerin dibine batırılmıştır. Kutlarım! Ağzınıza, yüreğinize sağlık!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.