Ada gerçek sahibinde...

A -
A +

Dünyanın hiç tartışmasız en muhteşem manzarası, nereden bakarsanız bakınız, İstanbul Boğazı’dır... İşte bu muhteşem manzaranın ortasında da Galatasaray Adası bulunur. Ve ne yazık ki bir süre önce başkalarının eline geçmişti dünyada hiçbir kulübün sahibinin olmadığı bu benzersiz tesis... Neyse ki geçtiğimiz hafta sonu gazete ve ekranlarda çıkan haberle Ada'nın yeniden gerçek sahibinin olduğu açıklandı. Şimdi hangi yönetim olursa olsun bu muhteşem yeri eski konumuna kavuşturması gerekiyor. Hem de acilen...

Mete Kalkavan ve bir acı anı!

Hani Fenerbahçe'nin büyük futbol bilginleri var ya, hah işte onlar VAR'daki hakem Mete Kalkavan'dan yakınıp durdular. Yahu bu futbol bilginleri ne çabuk unuttu yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş kupa maçını... O maçı kim tatil etmiş idi? Skandal olan kaldığı yerden oynatılma kararından sonraki maçın hakemi kim idi? Yine Mete Kalkavan... Var mı dünyada eşi, benzeri olan bir uygulama... O zaman neredeydiniz ey futbol bilginleri?

İrfan Can'a madalya mı verselerdi?

Bu spor medyasının gerçekten de ciddi bir değerlendirmeye alınması gerekiyor. İrfan'ın rakibinin kaval kemiğine, bakın bileğine değil, yani topu alma eylemi değil, basması hangi kartı ister ki? Kimisine göre sarı bile fazla olurmuş... Sonra deniyor ki, dekoderler iade ediliyormuş, tribünler boş kalıyormuş... Böyle bir medya kafasına fazla bile... 

Ada mutluluğuna turp sıkan hoca ve takımı!

Evet, Galatasaray'ın günümüz futbol takımı, eski yazarların yere göğe sığdıramadığı hocası ile Konya'da gömüldü. Ve de bu müthiş (!) hoca maç sonrası diyor ki, "Bu takımı ben kurmadım. Geldiğimde buldum..." Be adam o zaman neden geldin? Sezon bitsin o zaman başlayayım desene... Ama bir buçuk yıldır evde oturuyordun, balıklama atladın... Yahu Galatasaray takımı üç maçta 6 gol yedi be! Hâlâ Babel'den medet umuyorsun! “Bu Rumenleri nasıl aldınız” diye hesap sorsana... Takımın yediği gollere bak! Sen hâlâ Gomis'ten medet mi umuyorsun? Dolmuştan in ey Galatasaray yönetimi!

Mesut'a ayıp olmadı mı?

Mesut Özil hiç tartışmasız uzunca bir dönem Avrupa'nın en iyilerinden idi... Olmasa adamı Real Madrid ve Arsenal'de oyunun patronu yaparlar mıydı? Ama gel gör ki, Başkan Koç'un da ifade ettiği gibi kafayı ticarete de ayırmış. Neyse, Fenerbahçe'de uzun zamandır yoktu. Son maçta kulübede idi. Olabilir... Tamam da bu oyuncu 87. dakikada oyuna atılır mı İsmail Hoca’m? Sen futboldan gelmedin mi? Sanırım pişman olmuşsundur... Tabii dua et de Mesut “Tamam” deyip oyuna girdi. Bitirmeden, Ozan'a da ayıp olmadı mı? 

Avcı Hoca nedir o pas gevezeliği?

Trabzonspor görünen o ki şampiyonluk biletinin yarısından çoğunu kesti bile... Amaaa maç 1-1 berabere giderken 87. dakikada üç adamı birden değiştirmek takımı alabora etmek demektir Hoca! Dua et de rakibin inanılmaz eforu 10 kişi kalmış olmasına rağmen tükenmedi ama öndeki müthiş becerikli elemanları yüzünden beraberlik golünü de hiç olmadık birinden kafa ile kazandı. 

Önder Hoca bu defa yanlış idi...

Özellikle şu beş oyuncu değişikliği konusundaki tutumu sebebiyle övdüğüm Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli bu defa bu rakamı, belki de mecburen, dörde çıkardı. Bu konuda o kadar hassas ki Necip'i bile rötarlı soktu ama o arada da golü yedi... Neyse, Beşiktaş'ın bu maçta sahaya sürdüğü kadro, eksiklikler yüzünden de, berabere kaldı ise şükür etmeli... Ama otoritelerimiz yıldız ve rakam yağmuru yağdırmış... Sakın kanmayınız!

Futboldan sonra hakemlik de bitti mi?

MHK olmadık bir anda ligin geri kalanında sahaya çıkamayacak hakemlerin listesini açıkladı. Cüneyt Çakır bile var bu listede... Ve de çıkacak olanlar listesi de belli olmuş... Ne zamanlama ama! Söylentiye göre şu hiçbir işe yaramayan Kulüpler Birliğinden yedi isim bu hakemlere karşı imiş... Vah ki vah! Şenes Erzik ve Mehmet Ali Aydınlar kardeşlerimden sonra, tabii ki biraz da Haluk Ulusoy dâhil TFF başkanı var mı idi bu ülkede? Öyle olursa böyle olur zaten... Şimdi merakım odur ki, bakalım hangi kulüp ileri geleni (!) arta kalan hakemlere isyan edecek? Var mı başka ülkede benzerleri ki?

Emre'nin takımı ve gerçek!

Şayet diyorum Emre Belözoğlu bu Başakşehir'in başına ligin başında geçse idi bugün Trabzonspor'un en ciddi rakibi olur muydu? Elindeki kadro son maçtaki yedekleri ile beraber sanki bunu rahatlıkla sağlayabilir idi... Oyuna sonradan girenlere bakınız. Hangi takıma verseniz hepsi ilk on bir adamı...  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.