27 Mayıs insanlığı katletme günüdür!

A -
A +

Bendeniz bu cinayet işlendiğinde 15'i bitirmiş, 16'dan 3 ay almış idim. O cinayet sabahı uyandığımda rahmetli babam parazitli radyomuzu açmış, yine rahmetli annem ile dibine çökmüş idi. Tabii ki ben de öyle yaptım. Acı haber dakika dakika büyütülüyor idi... Neyse, o cehennem günden iki gün sonrası idi. Moda Caddesi, Murat Bey ile Kabuklu Ceviz Sokaklarının köşesinde Moda tarafından bir resmî giysili albay geliyordu. Kadıköy'den bir üsteğmen, yanında da iki er... Karşılaştılar... O üsteğmen, albayın yakasına yapışıp apoletlerini söktü ve "Hadi yürü" dedi. Bitti mi? Hayır! O cinayet gününden üç ay sonra Efes sinemasının müdüriyet odasında babam biri ile sohbet ediyorlardı. Ben de ayakta tanık oldum... Babamın bir sorusu üzerine o kişi "Hiç sorma Suat... İhtilali yaptık ama sabah ne halt (aslında çirkin kelime) edeceğimizi bilmiyorduk” dedi. Bu kişi ihtilalin 3 numarası denilen Cemal Madanoğlu idi.

Mesut mu büyük, yoksa...

F.Bahçe'nin Arsenal'in nerede ise kapıya koyduğu Mesut Özil'i transferinde, galiba yine tek başıma, bu transferin yanlış olduğunu yazıp söyleyen idim... Günler ve aylar geçti, gelişen olaylar yine hep beni haklı göstermeye başladı. Bir gün Ali Koç Bey, tuttu ve dedi ki, Mesut ya futbola dön ya da ticaret yap... Şimdi de aynı Mesut, Endonezya'da önemli bir ticari anlaşma yapmış. Sonra da "Ben hep Fenerbahçe'deyim" diye demeç vermiş... Hani yeni hoca gelecek ya... Bakalım Ali Bey şimdi ne diyecek? Acaba Mesut mu, yoksa F.Bahçe mi büyük? Sizce?

Kupa Rıza'ya da, Otyakmaz'a da yakıştı!

Sivasspor, Kayserispor kadar büyük firma elemedi ama oyun yapısı, kenardan yönetimi ile kupayı hak etti. Şu Rıza var ya Rıza; Beşiktaş altyapısından, takım kaptanlığına, millî takım günlerine, şimdi de teknik adamlığına varıncaya kadar bir araştırma konusu olmalıdır. Başkanı Otyakmaz bir şehrin çocuğu nasıl olunur, futbola buradan nasıl bakılır gibi önemli konulardan örnek alınmalıdır.

İşte millî takım!

Kadın voleybol tartışmasız bizim sporun son yıllardaki bir numarasıdır. Kulüp takımlarından sonra şimdi de millîler parmak ısırtıyor. Ankara'da bu branşın hayli iddialı takımlarının başında gelenlerden İtalya'yı 3-0 ile parkeye gömdük... Görünen o ki, daha da ileriye gideceğiz. Hele hele Ebrar da katılınca....

Ey Beşiktaşlılar neredeydiniz?

Bizim spor tarihinin ilk kulübü Beşiktaş'ın kongresi vardı geçen hafta... Ahmet Nur Çebi 2.777 oyla yeniden başkan seçildi. Rakibi de 1.190 oy almış... Gelen bilgilere göre 900'den fazla üye de oy kullanmadan gitmiş. Yapmayın, etmeyin, siz de mi küçülmek istiyorsunuz?

Bizim çaycının harika G.Saray formülü!

Bizim Kadıköy Çarşısı'nın camiye yakın kısmının çaycısı hasta mı hasta bir Galatasaraylıdır. Geçtiğimiz cuma günü Moda tramvayı beklerken koşa koşa yanıma geldi. “Baba Kemal, kaç gündür seni kolluyorum. Hasta imişsin, geçmiş olsun... Benim Galatasaray için önemli bir formül teklifim var. Şu yıldız meselesine de kesin çözüm... Ben yeni yönetimin yerinde olsam formanın sol tarafına UEFA Kupası'nı, sağ tarafına da Süper Kupa'yı işletirim. Yıldızdan daha anlamlı değil mi?" Vallahi bizim çaycıya kulak verin yeni yöneticiler... 

Kuntz köpürdü!

A Millî Takım teknik patronu Kuntz açıkladığı kadronun bazı yazar-çizerler tarafından eleştirilmesine tepki gösterdi. Olabilir. Ama bunun da bir dozu vardır. Bence o dozu biraz aşmış. Hedefte de Fenerbahçeli İrfan Can ile Mert Hakan başta duruyor. Bir de Emre Mor... Bir millî kadronun açıklanmasında bu işle ilgilenen kim varsa bir şeyler söyler. Bence mi? Hemen yakın zamanda oynayacağımız rakiplere bakarsak, top tutan, topla oynayabilen, hatta adam da geçebilen bu üçlüden hiç olmazsa biri kadro olmalıydı.

Efes-G.Saray heyecanı!

Bizim basketbol liginin ikinci yarı final maçında Anadolu Efes ile Galatasaray müthiş bir mücadele sergiliyorlar. Şimdilik Anadolu Efes 2-1 önde... Bu akşam bir maç daha var. Kim bilir belki de beşinci maç da olacak. Bizim basketbolun temeli atan G.Saray idi. Sonrasında da şimdiki adı ile Anadolu Efes... İşte bu iki firmanın maçları izlemediyseniz, bundan sonrakilere bakınız derim. Bakın ki bizim ülkede futbolun dışında da iki önemli branştan birinin de basketbol olduğunu görünüz!

Bizim gazetenin 11. sayfası...

Dün yani 1 Haziran Çarşamba günkü gazetemin 11. sayfasını elimden düşürmedim desem yalan olmaz. Neden mi? Köprüde provokasyon yapılmış. Üç TİP’li milletvekili 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Gezi pankartı asmaya kalkışınca polis müdahale etmiş. Sen misin, polislere yumrukla saldırmış bu TİP’liler... Ah ah ah siz dua edin de bugünkü polis var. Yoksa hastane bile kabul etmez idi sizleri... Devamla, şu meşhur dünya güzeli CHP'li İstanbul İl Başkanı aldığı hapis cezasını şova çeviriyor. Ah ah ah dua et de şimdiki mahkemeler var. Bir de Kemal Dayı “Ülkücüyüm” demişler... Bunu da mı bilmiyorsun yahu? HDP'li Buldan da Abdülhamit'e sallamış. Sen kimsin yahu? Haddini bil! Son haber, HDP'li Güzel'in milletvekilliği düşüyor imiş. Sonrasına dikkat! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.