Türkiye'nin 550 milyar doları var

A -
A +
Piyasalar haftanın son işlem gününde karıştı, ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'yi F-35 programından resmî olarak çıkardığını açıkladı. Buna Biden’ın sözde Ermeni soykırımını tanıyacağı haberi eklenince Amerika ile ilişkilerin bozulacağı endişesi arttı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price "Türkiye ortak çıkarlarımız olan değerli bir NATO müttefikimiz. Tabii ki anlaşmazlıklarımız var, ancak diyalog halindeyiz” açıklamasını yaptı. Gerginlik azaldı. 2021 başında teknik sorunlar dolayısıyla üretimi durdurulan Almanya’nın almaktan vazgeçtiği F-35 projesi zaten fiilen çalışmıyordu. Oysa biz bu programın ortağıydık. 1,4 milyar dolar vermiştik. En büyük kaybımız F-35’lerin gövdesi dâhil 1005 parçanın üretiminden mahrum kalmamız. Faiz lobisi bu gelişmeyi iyi kullandı, kurları yükselterek Merkez Bankasının 6 Mayıs toplantısında faiz indirim kararı almasını engelledi.  
Türkiye savunma sanayiinde devrim yaptı. İnsansız silahlı hava araçlarımızla Azerbaycan’da, Libya’da, Suriye’de ve Kuzey Irak’ta elde ettiğimiz büyük zaferler dünyanın gözünü korkuttu İngiltere “Çığır açan silah” dediği SİHA’lardan almak istiyor. Türkiye'nin 2015'ten beri silahlandırdığı İHA’lar Dağlık Karabağ’da Ermenilerin yüzlerce tank, zırhlı araç ve hava savunma sistemini imha etti. Ukrayna’nın Türkiye’den 48 SİHA alma girişimi Rusya’ya geri adım attırdı. Sınıra yığdığı askerlerini geri çekmek zorunda kaldı. İHA, SİHA ve son olarak ürettiğimiz TİHA (Taarruz insansız hava araçları) ülkeye sadece vurucu değil aynı zamanda savunma gücü de sağlıyor. %93’ü yerli olan bu müthiş silahlarda tam 40 bilgisayar, 40 yazılım programı var. Avrupa’nın tamamından daha fazla, tam 130 SİHA’mız var. Bunların üretiminde 300 mühendis (altın çocuklarımız) görev yapıyor. Başlarında Türkiye’nin medar-ı iftiharı, göz bebeği Selçuk Bayraktar var. Roketsan’ın ürettiği bombalar kullanılıyor.  
Amerika’sı da Avrupası da İsrail’i de, Yunanistan’ı da Fransa'sı da Türkiye’nin elde ettiği büyük gücün farkında. Bizimle nasıl diyalog kurmaya çalıştıklarına bakın anlarsınız. Sadece yurt içindeki hainler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde elde edilen bu tarihî başarıyı görmezden geliyor. Gündemi değiştirmek için 128 milyar dolar lafını dillerinden düşürmüyorlar. Türk bankalarında yerli yatırımcıların 225 milyar dolarını, Türk halkının 5 bin ton altınını (285 milyar doları) Merkez Bankasının kasasında 40 milyar dolarlık altınını hiç görmüyorlar... Türkiye bugün 550 milyar dolarlık aktif mali güce sahip. Bundan 400 milyar dolarlık tüm borçları çıkarın geriye 150 milyar dolar kalıyor. Bu mu batan ülke!
Bakın bunu başköşeye yazın. Türkiye’nin döviz rezervleri Akdeniz ve Karadeniz’deki zengin enerji kaynaklarından gelecek olanları bir tarafa bırakın, İHA, SİHA ve TİHA’ların satışıyla iki yıl içinde görülmemiş biçimde dolacak. Bizde vatan aşkıyla yanan, gece gündüz çalışan, dünyanın en zeki, en kabiliyetli, en çalışkan, en ileri görüşlü helal süt emmiş evlatları varken, sırtımız asla yere gelmez. Onlar bizim gururumuz. Bize bu nimeti ihsan eden Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır. Hepsinin alınlarından öpüyorum.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.