İşte biz buyuz!

A -
A +
 
Türk ekonomisi 2021 yılında destan yazıyor... Şirketlerin kazançları dudak uçuklatıyor. Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke notunu 5 kademe aşağıda tutan Moody’s bile bu hıza dayanamadı, 2021’de %9 büyümeye onay verdi. Avrupa Kalkınma Bankası da aynı rakamı ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıtayı bir kademe daha yükseltti, “Türkiye 2021’de yatırım, üretim, ihracat, istihdam temelleri üzerinde çift haneli büyüyecek, felaket tellalları kahrolacak” dedi...
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 5,6 son çeyrekte bir sürpriz olmaması durumunda büyümenin yüzde 10 civarında olacağını tahmin etti...
Türkiye nasıl büyüyor? İhracatla. 10 ayda sanayi ihracatı 138 milyar dolara dayanarak tarihî zirveye ulaştı. Bizim kendimizden haberimiz yok. Bakın size anlatayım da ülkemizin zincirleri nasıl kırdığını görün. 
MOBİLYA: ihracatta miktar bazında 4’üncü büyük pazar oldu. 9 ayda yurt dışına 3 milyar dolarlık ürün sattı. 
DEMİR ÇELİK: 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren sektör, yılı 15 milyar dolarlık yurt dışı satışıyla tamamlayacak. 
GEMİ İNŞA: Türk tersaneleri, özel amaçlı gemi inşasında dünya lideri. İlk yüzer enerji gemisi, ilk LNG’li römorkör, en büyük balık gemisi onların imzasını taşıyor. 
CAM: Türkiye düz camda Avrupa 1’incisi, dünya 5’incisi. Cam ev eşyasında Avrupa 2’ncisi, dünya 3’üncüsü. Sektörü 7 büyük, 12 bin KOBİ sırtlıyor. 
KİMYA: En hızlı büyüyen sektörlerden. Yatırımlar hızlı artıyor, 9 ayda 18,2 milyar dolar ihracat yaptı. 
HALI: Dünyada makine halısının yüzde 40’ını Türkiye üretiyor. 
OTOMOTİV: Hafif ticaride İspanya’dan sonra Avrupa’nın en büyük üretim yapan ülkesiyiz... Dünyanın doğuştan elektrikli ilk SUV'u 2022 sonunda banttan inecek. 
BEYAZ EŞYA: Çin’den sonra dünyanın en büyük, Avrupa’nın ise lider üreticisiyiz...
SAVUNMA SANAYİ: Net ithalatçı iken net ihracatçı olduk. İHA ve SİHA’lar dünyaya parmak ısırtıyor. Bayraktar TB2 SİHA ihraç edilen ülke sayısı 13'e ulaştı. Yılı 3 milyar dolarlık ihracatla tamamlayacak... 
MAKİNE: 9 aylık ihracatı 17 milyar doları aşan sektörün yıl sonu hedefi 23 milyar dolar. 
ÇİMENTO: Üretim kapasitesiyle dünyada 5’inci, Avrupa’da 1’inci sırada. 
SERAMİK: Avrupa’nın en büyük kapasitesine sahip sektör, ihracatta yüzde 82 katma değer sağlıyor...
EV TEKSTİLİ: Dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısıyız. 
İLAÇ: Toplam ihracatta payını ilk kez yüzde 1’in üstüne çıkardı. Klinik araştırmada, bölgesinin lideri.
İKLİMLENDİRME: Split klimada Avrupa’nın en büyük üretim gücüne sahibiz. Radyatör ve havlupan ihracatında lider ihracatçıyız. 
ENDÜSTRİYEL MUTFAK: Performansı yüksek şirketlere sahip sektör. İhracatta ilk 8 arasında. 
MADENCİLİK: Dünyadaki 90 madenin 60’ı Türkiye’de üretiliyor... Maden çeşitliliğinde 132 ülke arasında ilk 10’da yer alıyor. Doğal taşta yüzde 33 pazar payına sahibiz. Büyümede dünyada lider ülke böyle olduk...
Bu tablo "Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi"nin eseridir. Pazar buldu, güven verdi, destek sağladı, eser ortada. İşte biz buyuz!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.