Sözde değil, özde vefa gerek!..

A -
A +

Gazetemde okuduğum “küçük” bir haber, aldı beni, nerelere götürdü, neleri hatırlattı ve de “Neden biz böyle olduk” dedirtti.
Haber şuydu: “İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga), eski millî kaleci Rüştü Reçber ve millî futbolcu Enes Ünal’ın doğum günü için kutlama mesajı yayımladı.
La Liga’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ‘İkisi de Türk. İkisi de La Liga’da oynadı. İkisi de doğum gününü bugün kutluyor. Tebrikler Enes Ünal ve Rüştü Reçber’ ifadeleri kullanıldı.”
Siz “vefaya bakın”; adamlar nelere dikkat ediyor ve ne yapıyorlar ve de “genç sporcular için” nasıl cazibe merkezi hâline geliyorlar!..
Bizim sporumuzda da “bir zamanlar” vefa vardı, “anılma” vardı, “jübileler” vardı, vardı da vardı, ama bugün?...
En büyük, en anlı ve de şanlı kulüplerimizde bile, “futboldan, atletizme, basketboldan, biniciliğe, voleyboldan, küreğe yıllarca formalarını giymiş, şampiyonluklarda, alınan kupalarda uluslararası müsabaka ve yarışmalardaki başarılara imza atmış olan, hatta “kaptanlık yapmış” nice sporcuların “yıllar sonra” vefatlarında bile… WEB sitelerine birkaç paragraflık bir “ölüm ve taziye haberi” koymaktan öte bir şey yapılmıyor.
Spor sayfalarında ve TV ekranlarında ise “arayın ki” bulasınız. “Hatırlayan” bir iki spor yazarı “onu yazarsa” ne âlâ, yoksa… Gelin de hatırlamayın şu sözü:
“Ateş saatlerce yanar, suyu ısıtır da, Su bir saniyede ateşi söndürür; işte ‘vefasızlık’ böyle bir şeydir!..”
Elin oğlu ne yapıyor; hem de “ülkesinde birkaç yıl futbol oynamış yabancılar” için, bizler ne yapıyoruz, pardon; “Neden yapmıyoruz?”
Yöneticiler, “şunu” bile düşünmüyorlar artık; “Genç sporcuların kendi kulüplerini tercihlerinde, ‘para’ ile beraber ‘Bu kulüp formasını giydirdiği sporculara karşı çok vefalı’ diye düşünebileceklerini” akıllarına getirmiyorlar!..
“Veda’da vefanın olması” ve bunun “gelenek hâlinde sürdürülmesi” sporumuza da, sporcularımıza da, kulüplerimize de “manevi olarak” çok şey kazandırır ve çok zaman “maddi kazanç” da sağlar; neden unuttuk ki?..
Fenerbahçe’nin Volkan Demirel’e “zar zor da olsa” gösterdiği vefa, güzel bir örnektir!..
Temenni ederim ki, Galatasaray yöneticileri de, Arda ile beraber Selçuk’a da “benzer” bir vefa örneği gösterirler!..
Bir örnek daha vereyim; GS TV, “Galatasaray Basketbol Takımı’ndan söz ederken”, bol bol “Yenilmez Armada” diyor da, acaba ekranlarında bugüne kadar “gerçek” Yenilmez Armada, sporcuları, hocaları ve “Yenilmez Armada’yı kuran” yöneticileri “bir defacık bile” anıldı mı; bugünün genç Galatasaraylılarına anlatıldı mı?..
Cahit Öneller, Yalçın Granitler, Değer Eraybarlar, Turgut Atakollar, Osman Solakoğluları, Vahit Çolakoğlular, Jerfi Fıratlılar ve birçok spor branşında daha kulübün yüzlerce “anıt sporcusu ve yöneticisi” hatırlandı mı?..
GS TV’nin yöneticileri “günün 24 saati, “geçen sezonlarda oynanmış U21 / U15 takımlarının maçlarını bile tekrar tekrar ekranlara getirmeyi” marifet sayıyor; ama dünyada çok az benzeri olan “Galatasaray tarihinin, Galatasaray müzesinin bir çok spor branşındaki başarılara, yurt içi ve yurt dışı şampiyonluklara, kupalara imza atmış kahramanlarını ekranına getirmeyi” akıllarına bile getirmiyorlar!..
“Vefa” da, ancak “Vefa Bozacısı’nın adı” olarak hatırlanıyor; yazık!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.