Belhanda’yı “kahraman” yapamazsın, Hoca’m!..

A -
A +

Adam, mevsim başından beri “bir maç hariç” oynadığı resmî maçlarda takımı sahada 10 kişi bırakıyor, görmüyor musun?

Adam, “dünyanın en iyi oyuncularından biri” olabilir!..    Adam, “bugüne kadar Türkiye’ye gelmiş ‘en iyi yabancı futbolcu’ da olabilir!..
Ama, adam, görülüyor ki, aylardır ve aylardır “istikrarlı bir kötü oyun ile” kendi kariyerine de, futbolcu arkadaşlarına da, takımına da, hocasına ve yöneticilerine de, kulübüne de, formasına da, renklerine de, taraftarına da “futbol ihaneti içindedir” ve “vurdumduymazlık anıtı olarak” sahalarda gezinmektedir!..
Bütün bunlar yetmezmiş gibi, “Pandeminin boşalttığı tribünler ve TV ekran başları” yüzünden “kulüplerin tribün hasılatlarından mahrum olduğu ve de “naklen yayın gelirlerinden beklenen payı alamadığı” bir süreçte… Yönetimin “yüzde 15’lik indirim” istek ve kararına, “Hayır” diyen… Transferde “ikisi giden” 4 futbolcudan “takımda kalan” ikiden biri olan… Dahası, “kulübü FIFA’lara şikâyet ettiği / edeceği iddiaları” ayyuka çıkan… Ve de Kulüp Başkanı, “bu iddiaları, ‘indirim yapılmasını istemeyen’ iki futbolcudan” söz ederek, “doğrular bir pozisyon” almışken… Bitmedi; “o iki futbolcunun karşı koymasına rağmen yüzde 15’lik indirimin yapıldığı” bu iki futbolcudan birinin “o adam’ olduğu açık açık yazılırken…
Soruyorum; “o adam” Maradona, Pele, Cruyff olsa bile oynatmaman gerekmez miydi?..
Mevsim başından beri “bir maç hariç” oynadığı resmî maçlarda “takımı sahada 10 kişi bıraktığı” ortada iken, dahası “kendisiyle beraber forvetteki arkadaşlarını da verimsizlik çukuruna çektiği”, bitmedi “kaptırdığı topların peşine bile düşmeyerek” orta sahada da, defansta da “gediklerin açılmasına sebep olduğu” görüşmüşken… Belhanda’yı “ilk 11’de” sahaya sürmek… Tepkiler büyüyünce, “ilk 11’e koymamak” ama, bu defa “maç içinde ‘kurtarıcı gibi’ oyuna dâhil etmek” ne anlama geliyor, Fatih Hoca’m, hiç mi düşünmüyorsun?..
“Gerçeklerin tablosu” bu iken, 10 kişi kalmış takımına, ikinci yarıda Belhanda’yı da dâhil etmek, “Görün bakın, Alanyaspor’u 10 kişiyle değil, 9 kişiyle de yenerim” demekten öteye ne anlama gelebilir?..
Bu inadın, bu ısrarın sebebi nedir? Takıma girebilmek için onca “iyi ve faydalı” oyuncu yanında, kulübede otururken, sahaya “sezon başından beri futbol olarak, form olarak, çaba olarak takımın en kötüsü olan” Belhanda’ya “şans üstüne şans vermeye devam etmenin” takım üzerinde, oyuncular üzerinde yapacağı / yaptığı “psikolojik tahribatı, sana olan güven, saygı, sevgi yıpranmasını” nasıl fark etmezsin, Fatih Hoca’m?..
“O adamı, yanında bile oturtmaman gerekirken” baş tacı etmene, uzun süre “Ya oynasın, aldığı paranın karşılığını sahada versin, ya da satılsın, Galatasaray kasasına biraz para girsin, onun için oynatıyor” şeklindeki bir sebebi yakıştırmak, bana “mantıklı geliyordu” ama… Artık “sebebin, bunlar olmadığına” inanıyorum; ortada sadece ve sadece “Ben inatlaşması ve ısrarı” var; çok yazık!..
Bilesin ki, “böyle bir adamı” kahraman yapamazsın, “yapmaya da hakkın yok” sevgili Hoca’m!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.