Mustafa Cengiz açık ara kazanır!..

A -
A +

Galatasaray’da seçim kulisleri hareketli... Eğer Cengiz aday olursa ve seçime çok adayla girilirse kazanacaktır…

Evet, yazımın başlığı ne yazacağımı açık açık anlatıyor; ama “bir şart” ile!..    O şartı da “hemen” yazayım; “eğer Galatasaray’daki seçime ikiden fazla aday ile girilirse!..”
Eğer “aday sayısı iki olsa” bile, gene de kazanacaktır, ama sonuç “çekişmeli” olabilir; o da “muhalefetin ‘güçlü bir aday’ etrafında ittifak etmesi” hâlinde!..
Bu tablodan geriye ne kalıyor; “Mustafa Cengiz aday olacak mı” sorusunun cevabı!..
Bu konuda “İstanbul’dan hiç kimseyle konuşmadım”; yani bıraktım aday adayları ile teması, “kuliste neler olduğuna dair bilgi verebilecek” Galatasaraylı dostlarımı ve meslektaşlarımı bile aramadım!..
Sadece, TV ekranlarında dinlediklerim, yazılı basında okuduklarım, Mustafa Başkan’ın açıklamalarının satır aralarından çıkardığım ima ve yorumlardan altını çizdiklerim, böyle bir tahmini yaptırıyor bana…
Yani; “Başkan’ın şu andaki en güçlü muhalifleri”, çok açık olarak görünüyor ki, doktorları ve ailesi!..
“Aday olmayacağım” derse, bilinmelidir ki, karar “doktorların ve ailenin kararı” olacaktır; “Galatasaray içindeki muhaliflerinin gücü” değil!..
Onca muhalefete, onca çelmeye, pandeminin ve ekonomideki zorlukların getirdiği onca büyük soruna, “yönetim içindeki” dağılmalara, dahası “büyük sağlık sorununa” rağmen, kulübü “ayakta ve önde tutmayı” başarmış, Florya’yı geri almış, “yılan hikâyesine dönen” Ada konusunda yıllardan beri ilk defa “olumlu bir sonuç almış” bir başkandır, Mustafa Cengiz!.. Hem de göreve geldiğinde “kucağında bulduğu” mali / idari / sportif “büyük” sorunlara rağmen…
Galatasaray üyesi, sandık başında, vicdanı “Kana kan intikam” ile dolu değilse, “bu tablonun hakkını” elbette verecektir!..
Ve elbette Mustafa Cengiz de, “bu oyların hakkını verecek” bir “yönetim listesi ile” seçime girecektir, “her kesimi kucaklayacak” güçlü bir liste!..
Meslek teşekküllerimizde “kongre / seçim düzeyinde” ömür tüketmiş bir “ağabey” olarak, durumu “birazcık” değerlendireyim:
Bana göre Mustafa Başkan “aday olacak” ama açıklamıyor; neden?..
Nedeni “çok basit”, tabii “bana” göre; karşısındaki cephenin dilim dilim bölünmesini istiyor ve onun için bekliyor!..
“Strateji” başarılı oluyor; işte “aday üstüne aday” çıkıyor, “listeler” yapılıyor, “sözler” alınıyor; “dönüşü olmayan yola girilmiş” oluyor!..
İnanıyorum ki, Mustafa Başkan “her çıkan adaydan sonra” içinden diyordur ki; “Daha… Daha…”
Eeee, sevgili Yalımcan Sarpyel kardeşin dün Türkiye’de yazdığına göre, şu anda “dört tam, birkaç da yarım aday” var; yani, dördü resmen ilan etti, “ikisi” etmek üzere…
Çok açık olarak görülüyor ki, adaylık yarışında “Üsküdar” geçildi!..
Bu arada bir de “Yaya kalmış Tatar ağaları” var ki, “havuza “eskilerden bazılarını” itmeye çalışıyorlar; “Rizespor karşısında büyük yara aldığı şampiyonluk yarışı ile uğraşan” Fatih Hoca’yı bile!..
“Bu adaylar” nasıl birleşecek,
Kimse, “Hatice’ye bakmasın”, zira, genel kurul yapılabilirse, Mayıs’ta “sandıktan çıkacak” neticeye bakacak!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.