Ali Koç ne yapıyor?..

A -
A +

Ercan Güven yazıyor; "Bugüne kadar megafonu kapıp yoldaşlarını protestoya davet eden pek çok sendika başkanı, öğrenci lideri, siyasetçi, aktivist gördük, çoğuna yürekten selam çaktık da... Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'un Sabiha Gökçen'e çağırdığı Fenerbahçelileri ajite etmeye çalışması biraz tuhaf geldi açıkçası. Gerekçe, Trabzonspor yenilgisine hakemin katkısı!"

Ercan kardeşin "Tuhaf geldi" teşhisi "bir Fenerbahçe Başkanı için" doğru ve yerinde…

Ama, "o Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise", bence "tuhaf gelmemeli!.."

Zira, protokol tribününde atlayıp "taraftar kovalayan" Ali Koç değil miydi?..

"Olayı 'tek' yazan sevgili Kemal Belgin'in kulakları çınlasın; "Yönetim kurulu odasında 'yöneticilikte ve Fenerbahçelilikte en tecrübeli' yönetici arkadaşına tekme hediye" etmemiş miydi?..

20 yıllık Başkanı genel kurulda hezimete uğratarak "başkan seçildiğinden bu yana" ne yaptı, Ali Koç?..

"Onca vaat" ne oldu?..

Ortada "bunca yılda" Süper Lig'de, Türkiye Kupası'nda, Avrupa kupalarında "bir tanecik" başarı var mı?

Erman Toroğlu'ndan Ahmet Çakar'a kadar "MHK'yı ve hakemleri çok ağır eleştiren" futbol yorumcularının "sonuca tesir eden 'sarı ve kırmızı kartlar ile penaltı dâhil' hakem kararları için 'doğru karar' dediği" bir maçtan sonra, Ercan Güven'in anlattığı "taraftarı sokağa dökme" çağrısı, ne anlama geliyor? Ya Federasyon'a "Bana ceza vermeyin" talimatı???

Bu "başarısızlık" sürecinde "Sportif direktörleri, teknik adamları, futbolcuları, hakemleri, Merkez Hakem Komitesi ve Federasyon'u ağır şekilde eleştiren" Fenerbahçe yazar ve yorumcularının çoğunluğu da…

"Başarısızlık sorumluları zincirinde" Başkan Ali Koç'tan sonra gelen "ikinci" halkadır; yıllardır "asıl sorumluyu saklamak" yarışı yapıyorlar!.. 

Mesut Özil büyük mü?..

"Büyük" ama "sorunlu" futbolcular, teknik direktörler için "çözülmeleri zor" problemlerdir!..

"Oynatsan" problem, "oynatmasan" problem!.. Mesut da, "öyle" bir futbolcu…

Antwerp maçında "oynadığı 66 dakikadaki" bilanço; 17 pas, 1 çalım, 0 şut!..

Hocası "haklı olarak oyundan alıyor"; sen misin alan; yedek kulübesine "küfürlerle" geliyor, su şişelerine tekmeler atıyor!..

Ne yapacak şimdi; Pereira?..

Kim sorumlu; "bile bile lades" diyen ve Mesut Özil'i tantanalarla getiren Başkan Ali Koç ve "Mesutsuz olmaz" diyerek, Hoca'ya baskı yapan yorumcular!.. Tehlike büyük; "tribünlerde" ıslıklar yükselmeye başladı; çanlar kimin için çalıyor, 

Nihayet "teşekkürler" Fatih Hoca!..

Hatasıyla, sevabıyla sezon başından beri ilk defa "TV başındaki seyircisine 'Bu takım bu maçta yenilmez' güveni verecek" bir oyun oynadı, Moskova'nın dondurucu soğuğunda…

Ve de "yenilmemek" bir yana, "Kerem'le 'hazırlanışı, atılışı ile' jeneriklik olacak golü' de atıp, Rusları dondurdu ve İstanbul'a 3 puan / liderlik ile döndü!.. Önce "gol yememeye dayalı" bir "tertip ve taktikle sahaya çıkan / çıkarılan" Galatasaray takımı, "maç sonuna doğru yapılan" müdahaleler ile galibiyeti yakaladı; bu sonuç "gruptan çıkma" çıpası olacaktır; inşallah!..  Sarı kırmızılı ekibin, yıllardan beri nihayet "Avrupa kupalarında 'kendisinden beklenen' başarılı maçlara imza atması" Türk futbolu için de istenen ve beklenen bir zorunluluktu. 

Avrupa kupalarında oynayan takımlarımızın "galibiyet ve puan zaafı" UEFA sıralamasında Türkiye'yi "kırmızı çizginin altına" düşürmüştü ve bu düşüş durdurulamıyordu. Grubundan çıkacak olan Galatasaray "ümit" oldu!.. 

Yine de ve şimdilik, "Galatasaray futbolu" için "asıl 'oluyor' testi" Beşiktaş maçında… Sarı kırmızılılar, Beşiktaş'ın stadına "moralli" gidecekler; "aynı moral" Sergen Hoca'nın takımında olacak mı; pazartesi gecesi göreceğiz!..

İşte "büyük" futbolcu!.. 

Gazetelerde haber: "Marsilya ve Chelsea formalarıyla efsaneleşen, 2013-2014 yıllarında da Galatasaray'da oynayan Didier Drogba, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 'Spor ve Sağlık İyi Niyet Elçisi' olarak atandı.

Görevi kabul eden Didier Drogba mutlu olduğunu söyledi.

Yeni görevine ayağının tozuyla başlayan 'büyük' futbolcu, 'özellikle dünya çocuklarına, fiziksel aktivitenin, sağlıklı yaşam tarzının ve sporun faydalarını anlatacak' ve onları teşvik edecek."

Drogba'yı bizler de unutmayacağız!..

Şaka!...

Euroleague'e "çok kötü bir başlangıç" yapan, Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında da Fenerbahçe Beko'ya, 90-68 mağlup olunca…

Düşündüm ki; Türk Futbol Millî Takımı’nın başına "yabancı (Alman) bir teknik direktörün getirilmesini ağır şekilde eleştiren" Ergin Ataman Hoca'mız, acaba "Anadolu Efes'in başında 'yabancı bir koç' görmek" mi istiyor?..

Vicdan meselesi!..

Galatasaray'da art arda yapılan "mali genel kurullar dizisi", ortaya "vicdanlılar ile vicdan penceresini kapayanları" ortaya çıkardı!..

Vicdanlarının pencerelerini kapayanlar, o genel kurullarda "ön sıralarda oturan" eski başkanlardan "mesela, sadece birinin" görev başında iken "kulübü manava, bakkala borçlandırıp, ödenemeyince telefonların kesilmesine sebep olduğunu, Sportif AŞ'yi hisseleriyle AIG, projeleriyle TGS batağına soktuğunu" unutmuşlar… Oylamalarda, "Kana kan intikamcıların arkasında" sandığa gitmişlerdi… Yazıklar olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.