"Kusur ve kabahatler benim, hüsn-ü kabul siz büyüklerimin"

A -
A +
İlk yazısının büyük bir alkışla mükâfatlandırılması Ali’ye büyük destek olmuş, cesaret vermişti.
 
Ali, öğretmeninin arzusu üzerine kompozisyonunu okuyacaktı.
-Kusur ve kabahatler benim, af ve hüsn-ü kabul siz büyüklerimin.
Hürmetlerimle ellerinizden öperim.
             EN SEVDİĞİM MEVSİM
 Uzun ve soğuk gecelerin hâkimiyetini bitiren bir mevsimdeyiz. Güzel memleketimin üzerini gri bir şal gibi örten koyu kurşuni bulutlar gitmiş, yerini çivit mavisi pırıl pırıl gökyüzüne bırakmıştı artık. Menderesler çizerek kıvrıla kıvrıla akan çaylar, derler coştukça coşmuş, gece gündüz şırıl şırıl akıp engin denizlere ulaşma gayretindeler… Sular coşmuş da insanlar ve bütün canlılar değil mi? Hem de ne coşku… Canlı cansız bütün tabiatın, topyekûn ayağa kalktığı huzur veren, neşe saçan mevsimdeyiz. İşte en sevdiğim bu mevsimin adı; BAHARDIR.
İki ana mevsim olan yaz ve kışı birbirine bağlayan orta mevsimin adıdır BAHAR. Her şeyin ortası kıymetlidir, mevsimlerin de… Çok aranılan, hakkında şiirler, romanlar yazılan, ressamların tablolarına konu olan cennet misali bütün âlemin rengârenk desenlerle süslendiği mevsimdir BAHAR.
Kuşların cıvıldaştığı, kuzuların meleştiği, bütün canlıların derin uykularından uyandığı en canlı mevsim.
Bağların, bahçelerin, tarlaların yeşerip türlü türlü çiçeklerin açtığı, yeşilliklerin, göllerin, ırmakların kabarıp taştığı en renkli mevsim.
Meyvelerin, sebzelerin, çeşit çeşit yiyeceklerin sofralarımızı süslediği en bol mevsim.
Ne buz kesip üşünür, ne kızgın güneşte kavrulan olur. Onun için onu çok seviyorum.
Şüphesiz mevsimlerin en güzelidir, adı gibi ilk ve taze başlangıçtır BAHAR. İLKBAHAR, NEVBAHAR…
O sevildi mi artık korkmam;  Yaz da öyle geçer, Sonbahar ve hatta Kış da… Onun için ilkler çok mühimdir.
İnsan ömrünün, bir yıla sığdırılması ise mevsimler; bahar tazelik, ilk, can, heyecan, damarda kan, yaşama sevinci, azmi demektir. Gençliktir, güzel kokudur, hoşluktur, yeniden uyanış, varoluştur. Sıcaklığın, muhabbetle kalpleri ısıtışıdır BAHAR.
Herkesin baharı sevmek için bir bahanesi vardır. Bir öğrenci için artık yaz tatilinin yaklaşması manasını taşır. Karamsarlar içinse yeni ümitler, yeni heyecanlar demektir. Hastalar için bile güzeldir bahar, çünkü insana sağlıklı olmanın kıymetini hatırlatır.
Nasreddin Hoca’ya, "yazı mı daha çok seversin yoksa kışı mı?" diye sormuşlar. O da: "Birisi çok sıcak diğeri de bir o kadar soğuk. Niçin baharı sormuyorsunuz?” demiş.
Her bahar; insan sevdiğini daha çok sever, hiç kopmamacasına hayata yeniden bağlanır; ağaçlara, dağlara, çiçeklere, bayırlara tekrar tekrar sevdalanır, yaşama sevincini bütün hücreleriyle hisseder.
Bir de piknik yapmak için, ilkbaharın görüntüsünü bozup bütün güzelliğini yok eden, kirletenler olmasa…
Ali Göğebakan 4/D-No: 349
                      ***
    “YAZMAK” RÜYALARINDA…
İlk yazısının büyük bir alkışla mükâfatlandırılması Ali’ye büyük destek olmuş, cesaret vermişti. Bundan sonra rüyalarında, kitaplar, kütüphaneler, kalem, defter, kırtasiye malzemeleri, matbaalar, okuma yazma yarışmaları, hikâye, roman denemeleri görüp duracaktı... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.