İŞARET UÇUŞU

A -
A +
MSB-Millî Savunma Bakanlığı, dün öğle saatlerinde bir açıklama yaparak iki Türk F-16 uçağımızın “DAEŞ İle Mücadele Koalisyonu” adına saat 10.00-12.00 arasında Suriye hava sahasında “Doğal Kararlılık Harekâtı” gerçekleştirdiğini açıkladı.
Bu uçuş, BM toplantısı için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, henüz Başkan Donald Trump’la yüz yüze görüşmeden, BM Genel Kuruluna hitap etmeden ve ABD ile Ortak Devriyeler devam ederken yapılmış oluyordu..
Ancak bu uçuş, PYD/PKK’nın “bayrak değişimi “ haberlerinin basında yer alması üzerine olmuştur. Olayın hikâyesi şudur:
-PYD, ABD’nin desteğiyle Haziran 2015’te Tel Abyad’ı işgal etti. Bu şehir, Akçakale’nin önündedir.
-PYD, 12 Ekim 2015’te birliklerine “SDG-Suriye Demokratik Güçleri” adını verdi.
-ABD özel kuvvetler komutanı org. Raymond Thomas, 22 Temmuz 2017’de PYD’ye SDG adını kullanılmasını kendilerinin tavsiye ettiğini açıkladı...
Türk kamuoyunun, bir oyalama ve Menbiç benzeri aldatma olduğunda kesin şekilde ittifak ettiği “Ortak Devriye”ler devam ederken, Tel Abyad’da ilginç gelişmeler yaşandı:
PYD, “bayrak” dediği bezleri indirip yerlerine “askerî meclis” adını verdiği yerlerin sözde bayraklarını astılar. Ayrıca “asker” dedikleri teröristlerin “üniforma” saydıkları kıyafetlerini de değiştirdiler.
Bu “askerî meclis”ler, Tel Abyad’da 30 noktada varmış. Demek oluyor ki “askerî meclis”ten kasıt, bizim “askerî birlik” dediğimiz unsurlardır. Karmaşıklığı netleştirmeye çalışalım:
PYD/ PKK, esasen “Kürdistan Bayrağı” dediği sözde bir bayrak kullanmaktadır. PYD’nin ayrıca kendi parti bayrağı vardır. Bu bayrağı bırakarak SDG’nin bir unsuru olan askerî meclis adlı birliğin flamasını seçmiş ve militanların üniformalarını değiştirmiştir. Bütün bu aldatmacaların sebebi şudur:
Türkiye, Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın ağzından “Güvenli Bölge”ye dair son tarihi tekraren vermiştir. Bu tarih, Cumhurbaşkanı’nın New York’a hareketinden evvel de söylediği gibi eylülün sonudur. O tarih de gelmek üzeredir. Bundan dolayıdır ki onlar bakımından Ankara’yı durduracak bir şeyler yapmak gerekmektedir.
Yapılanlar bu yüzdendir.
Belli ki Washington, mahallî stratejik ortağına kılık- kıyafet ve isim değişikliği yaptırma ve yer değiştirme taktikleriyle Türkiye’yi ikna peşindedir.
Ne var ki Amerika unutmasın ki bunlara ancak ahmaklar aldanır. Aldanmadığımızı göstermek için iki jetimiz iki saat süreyle müstakbel güvenli bölgede hava taraması yapmıştır. Bu uçuş, adından da anlaşıldığı gibi kararlılık sergilemiştir. Askerî uçaklarımız, bütün taraflara taviz vermeyeceğimizi ilan etmiştir.
Erdoğan-Trump görüşmesi, bu kararlılığın etkisi altındadır.
Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Ya aldatma, oyalama, ayak sürüme bitecek veya gereği yapılacaktır. Muhataplar, ihtarı böyle anlamış olmalılar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.