CEZASINI SEÇMEN KESER

A -
A +
Kanaatimiz o ki 2023 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde seçimlere iştirak yüzdesi önceki seçimlere nazaran düşük olacaktır.
Bunun sebebi, CHP ve İYİ Parti seçmenlerinden bir kısmının partilerine küsmüş olmalarıdır. CHP, zâhirde HDP’ye şirin görünmek, hakîkatte ise hakkında açılmış olan derdest dâvâ itibarıyla kapatılmakla yüz yüze bulunan HDP’nin oylarını devşirmek için TBMM’de "Suriye ve Irak Tezkeresine" hayır oyu verdi. Çok eminiz ki bu karardan dolayı vatansever ve millî duyguları yüksek çok sayıdaki CHP’li seçmen partilerine kızdılar.
Ancak onları muhtemelen bir yakın duruş teselli etmekteydi.
Bu duygulardaki CHP’li seçmen yüksek ihtimaldir ki İYİ Partiye oy vereceklerdi. Ne var ki İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın 5 Kasım 2021 günü Bingöl’de İsa Gürmen adlı şehidimizin kız kardeşine çok galiz kelimelerle sövmesi ve bu ağır davranış üzerine partisinin bu faile karşı grup başkan vekilliğinden ayrılmasına rıza gösterme dışında hiçbir müeyyide tatbik etmemesi, partilerine kızdıkları için oylarını ondan sakınan bir kısım CHP’li seçmeni bir kere daha hüsrana uğratarak bir kere daha öfkelendirdiğini düşünüyoruz.
Bundan dolayı İYİ Parti’yi de silmişlerdir.
Bu kırgın CHP’li seçmenler içinde MHP ve AK Partiye teveccüh gösterecekler olmaz değil. Lâkin onların çoğu 2023’te oy kullanmayarak sessiz fakat şiddetli bir tavırla parti yönetimlerini cezalandıracaklardır.
Bu boykot, sadece Halk Partili kitleden gelmez:
"Küfürbaz milletvekili"nin milleti rencide eden vekâlet istismarı ve bu edepsizliğin hak ettiği karşılığı görmemesi yüzünden benzer infial İYİ Partili milliyetçi tabandan da beklenmelidir. İyi Parti yöneticilerinden biri, daha 14 yaşındayken can veren azîz bir şehîdimizin hepimize emanet kız kardeşine küfretmiştir. Parti yönetiminin bu kişiyi partiden atmak ve Meclis’ten göndermek gibi hiçbir teşebbüste bulunmaması bir yana Genel Başkan Meral Akşener, olayı bir öfkelenme basitliğiyle kabullenmiştir. Ayrıca parti toplantısında yaptığı konuşmada da şehîdin ağabeyi Tahir Gürmen’e "ahlâksız!" demiştir. İddiaya göre bu vatandaş kışkırtıcıdır.
O hakaret fiili, bu telakki ve bu itham, bardağı taşıran son damladır.
Tahir Gürmen, İYİ Parti Genel Başkanı’nın Bingöl’deki esnaf ziyareti esnasında O’nun bazı sözlerine itiraz etmiş, Lütfü Türkkan bunun üzerine bu insana saldırarak koluyla boğazını sıkmaya başlamış ve kız kardeşine sövmüştü.
Ahlaksızlık sıfatı kime yakışır?
Bir cümleyle söylemek gerekirse:
Bir kısım CHP’li seçmen tezkere skandalı yüzünden ve bir kısım İyi Partili seçmen de küfürbaz milletvekili ve onun suçundan dolayı bir müeyyide görmemesi sebebiyle 2023’te ya sandığa gitmeyecek veya başka partiye oy verecektir?
Bu iki boykotun anlamı nedir?
İzaha muhtaç bir soru değil.
Her şey apaçık:
CHP, İYİ Parti yahut varsayalım ki Millet İttifakı, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini kaybedecek ve böylece bir kere daha iktidarı kazanamayacaktır. Asıl vaveyla ise bundan sonra kopar. Hem CHP ve hem de İYİ Parti olağanüstü kurultaylara gider. 2024’te CHP’nin başında Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin başında da Meral Akşener olmaz.
Bir buçuk sene sonraki manzara bize göre böyle.
Kim kaybederse kaybetsin; kazanan milletimiz, devletimiz ve değerlerimiz olsun…
Bu arada ilgililere düşen vazifeyi hatırlatmadan geçemeyeceğiz:
Diğer genç şehidimiz Eren’e akran olan mevzubahis şehidimizin adı,
"Şehîd İsa" operasyonlarıyla yaşatılmalıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.