Dünyanın en mutlu ailesi

A -
A +

Hollanda harita üzerinde en çok gittiğim ülke. İkinci memleketim. Bakın size ne anlatacağım...

Dünya Kupası'nda dünkü Hollanda gollerinden daha iyileri atılır mı, bilmiyorum.     İlk yarı biterken, maçı yenik götüren Hollanda'da Daley Blind yedek kulübesinin önünden müthiş bir orta kesti. Golle sonuçlanan bu ortayı anlamlı kılan, kulübedeki bir çift gözdü. Orta yaşını sürmekte olan bu gözlerin sahibinin hayatı iniş çıkışlarla doluydu. Parlak futbol kariyerinde özellikle kaptanlığını yaptığı efsane Ajax'ta Avrupa'nın o zamanki üç kupasını da kaldırmış ve tatmadık başarı bırakmamıştı. Milanlı büyük kaptan Franco Baresi'yle birlikte dönemin en önemli liberosuydu.
Adı; Danny Blind'di.
Teknik adamlık denemesi bir dramla kesintiye uğradı.
2006 yılında trafik kazasında bir kadını ve çocuğunu sakatlayınca kendini alkole vurmuştu. Tedavilerden sonra Hollanda Milli Takımı'nda Van Gaal'in asistan koçu oldu, Patrick Kluivert'la birlikte.
İşte dün sahada, yedek kulübesinin önünde uzun gol ortasını yapan Daley Blind, Danny'nin oğluydu. Aynı Daley, Hollanda'yı öne geçirecek ikinci golün de asistini yapıyordu.
Dün gece dünyanın bir numarası İspanya'ı paçavraya çeviren ve birbirinden güzel golleri atan Van Persie'ler, Robben'ler, De Vrij'ler hem 2010'un rövanşını destansı bir galibiyetle alıyor hem de bir ülkeyi sevince boğuyordu şüphesiz.
Ve o ülkenin en mutlusu, Blind ailesiydi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.