Birkaç Afrikalı…

A -
A +

''Senegalli Sow, Gabon’da… Nijeryalı Emenike kayıp… Kamerunlu Itandje ise F.Bahçe’nin karşısına dikilen eldivenli bir canavara dönüşüyor...''

Yalan yok; böyle bir skoru asla beklemiyordum.                Advocaat’ın kadro tercihine rağmen…    Çünkü Fenerbahçe’nin yedekleri bile ligin dibinde sürünen Adanaspor’u rahat yenerdi, yenmeliydi.
Rakibi küçümsemek değil bu, Fenerbahçeli her futbolcuyu büyük sanmak!
Aatıf’ın kısa gösterisiyle başladı maç…
Sonra Lens sahne aldı. 
Derken maç Mehmet Topal ile Josef’in omuzlarına yüklendi.
Yani Fenerbahçe’de takım futbolu değil, bireysel çabalar ön plandaydı.
Böyle maçların en tehlikeli şeyi 24. dakikada oldu; ailece yüklenirsiniz, kaleci devleşir, goller kaçar, bir karşı atak ve şok gol…
Maçın en başarılı adamlarından adamı Renan’ın öldürücü ara pasıyla buluşan Magaye, Volkan Demirel’i çalımlayıp boş kaleye topu gönderdiğinde, stattaki az sayıda taraftar, yeterince üşümemiş gibi bir de soğuk duş aldı.
Üstelik bu gol öncesi Cem Özdemir uyarmıştı Fenerbahçe defansını; Volkan Demirel’le karşı karşıya kaldığı pozisyonda…
Peki hoca, Ozan Tufan ne oynuyor mesela? O kadar gamsız ki, saçını bile düzeltmiyor!
Buluştuğu her topta seyircinin homurdandığı Aatıf sahada ama Van Persie kulübede…
Hiç beklemediği bir maçta hiç beklemediği kadar uzun süre yenik oynayan Fenerbahçe’nin “rastgele” baskısı, Mehmet Topal’ın son dokunuşuyla bitti sanılırken, bu beraberlik 5 dakika sürdü.
İlk Adana golünün sahibi Magaye bu kez asiste soyundu; Roni’nin vuruşunda Volkan altından kaçırdı. İkinci yarı beklendiği gibi, ev sahibinin skora isyanıyla başladı. Bu baskıdan olumlu bir şey çıkacağı kesindi.
Nitekim Martin Skrtel’in vuruşunda Koman topa eliyle müdahale edince Fernandao’ya penaltı golü hediye etmiş oldu. Sonrasında kaleci farkı, maçın sonucunu belirledi.
Adana kalecisi Itandje, yapılması gereken her şeyi yaptı ve takımına en zor deplasmanda bir puanı paketleyip teslim etti.
Bu ligde büyük-küçük ayrımı yapmadan düdük çalan ender hakemlerden biri (bu yüzden Fatih Terim’in yumruklamaya kalktığı) Serkan Çınar, ilk yarıda Josef’in yerde kalmasındaki çelmeyi penaltı için yeterli bulmadı ama ikinci yarıda verdiği penaltıda tartışılacak bir şey yoktu.

MAÇIN ADAMI

Itandje 

İzninizle, Charles Itandje diyeceğim…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.