Devir cilalı Beşiktaş devri

A -
A +

2004 yılı Beşiktaş Başkanlığı için kıran kırana bir seçim kampanyasına sahne olmuştu. Fikret Orman da diğer adaylar gibi ziyaretimize gelmişti.
Onu o gün dinlendiğimde, projelerine vakıf olduğumda, “Beşiktaş’ın başkanı bu iştahlı genç olmalı” kanaatine varmıştım.
Beni çok şaşırtmıştı.
Çünkü 2002 yılından, Kore’de destan yazdığımız günlerden -yüzeysel olarak- tanıyordum Orman’ı. Ve doğrusu aday olduğunda çok da yakıştıramamıştım.
Ama dediğim gibi, sohbet ettiğimizde fazlasıyla ikna etmişti beni.
Ancak Orman o seçimi Demirören’e kaybetmiş ve projelerini gerçekleştirmek için 8 sene beklemesi gerekmişti.
(30 Mayıs 2004 günü yapılan seçimde Yıldırım Demirören 3272 oy alırken, Fikret Orman’a 3110 oy çıkmıştı. Diğer adaylar Erol Kaynar 218, Affan Keçeci ise 210 oy almıştı.)
Devir cilalı Beşiktaş devri
23 Mayıs 2004
Bunları niye anlatıyorum?
Fikret Orman muhteşem Vodafone Stadı’nın, ucuz alıp pahalı satmanın, üst üste iki şampiyonluğun, üç yıldızın ve sayısız hizmetlerin bir numaralı mimarıdır.
O artık adını Gazi Akınalların, Hakkı Yetenlerin, Süleyman Sebaların bulunduğu “efsane başkanlar” tablosuna fotoğrafını astırmıştır.
Devir cilalı Beşiktaş devri
29 Mayıs 2002

BAŞÖĞRETMEN ŞENOL GÜNEŞ 
Saha içine geldiğimizde ise bu ülkenin bir numaralı teknik direktörü Şenol Güneş’in açık ara farkını görüyoruz. İki yıldır yerinde transferleri, usta yönetimi, saha dışında ve saha içindeki zamanında müdahaleleri, çalışkanlığı, öğreticiliğiyle… Futbolculuğuna 6, teknik adamlığına 2 şampiyonluk sığdırmış, bu ülkeyi futbolda dünyanın en yüksek noktasına taşımış ve ismini sadece bir büyük kompleksin girişine değil, Türk milletini kalbine yazdırmıştır.

MAÇ MI, NE MAÇI?
Beşiktaş Gaziantep’e son şampiyon olarak gelmişti; göğsüne bir yıldız daha takarak ve en son şampiyon olarak dönüyor.
Tebrikler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.