Ronaldo’yu alkışlıyorum

A -
A +

- Futbolun en büyük vitrininin şu ana kadar en parlayan yıldızı Ronaldo, maçın 4. dakikasında 4 metreden uçarak attığı kafayla 4. golünü buluyordu. Böylece 4 Dünya Kupası’nda gol atma onurunun yanında, İspanya’dan sonra Fas’ın da canını yakan adam olarak gol krallığına koşuyordu.
- Portekizli yıldız maç içinde de üzerine düşeni yapıyor, kazandığı ve kullandığı frikikler, Guedes’i kaleciyle karşı karşıya bırakan pası ile farkını hissettiriyordu. Cumhurbaşkanı’nın deyimi ile “Ronaldo’yu alkışlıyorum.”
- Her iki takımın kadrosunda da bol miktarda Türkiye suyu içmiş adam olunca, kendi ligimizden bir maç izliyor gibiydik. Özellikle yarıya yakını Türkiye Ligi oyuncusu olan Fas, İran karşısındaki şanssızlığının bir benzerini Portekiz önünde yaşıyordu. Faslılar her iki maçta da puanı hak eden bir oyun oynuyordu ama Abdülhak Hamit’in “Mağrip mi yoksa makber mi?” sorusuna cevap olarak “Mağrip” (Batı) yerine “makber”e (mezar) gidiyordu.
- 32 finalistin en iyi imkânlara sahip en kötü takımı Suudların 2 mağlubiyetle üstünü çizdikten sonra İspanya-İran maçına geçtik.
- 6-4-0 gibi garip bir anlayışla, kaçınılmaz yenilgiyi daha da onursuz hale getiren İranlıları, kale çizgisi üstünde bir topun üzerine dört kişi ile kapanırken izlemek trajikomikti. Bu şekilde 1-0 yenilgi yerine “adam gibi” oynayıp 5-0 yenilmeyi yeğlerim.

Maçın adamı: Ronaldo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.