O bir Elmas…

A -
A +

l Yalan yok; güzel maç oldu. Yenilenmiş Fenerbahçe de, maç öncesi ligin tek namağlup takımı durumundaki Konyaspor da çok tempolu bir futbol oynuyordu.
l Phillip Cocu, Fenerbahçe’nin bu sezon transfer ettiği 11 futbolcudan 5’ini ve 2 yepyeniyi sahaya sürmüştü. Gerek Jailson gerekse Yassine Benzia bu takıma neler katacaklarını ilk maçta gösterdiler.
l Bir futbolcu için ilk maçta asist yapmak büyük moral (Benzia). Elif Elmas’ın gol atması anlamlı.
l Tamam, Aatıf çıktı, Elif girdi ve gol geldi ama… Dün -kaleci hariç- 10 sarı-lacivert formalı oyuncu içinde bendeniz en hırsı isim olarak Fenerbahçe taraftarının genellikle burun kıvırdığı Aatıf’ı görmüştüm. Demek ki teknik direktör bakışı farklı… Saygı duyarım.
l Elif’in golü tam da Fenerbahçe taraftarını mest eder şekilde geldi; Ayew’in taşıdığı, Benzia’nın çok zarif bıraktığı top genç Elif’in plasesiyle bitti.
l Cocu’nun “final” maçında, Elif’in organize golünün yanı sıra Harun’un çok kritik üç kurtarışının da önemli payı var.
l Rıza Çalımbay bir takıma gitti ise orada görünen en önemli farkı tek kelime ile anlatmak mümkün;  direnç.  Dün bunu bir kez daha gördük.
l Yatabare önemli bir golcü… Ama “her şeye karışması” zararlı oluyor bazen… Dün de müsait durumdaki takım arkadaşları yerine topa müdahaleleri ya da şut tercihleri Konyaspor adına zararlı oldu.
l Harun’un kurtarışları, Konyaspor’un direkten dönen topu sonrası gelen bu galibiyet Fenerbahçe’ye şifa olur mu, zaman gösterecek. Teselli şu ki, “yeni kurulan” takımlar için  zaman önemli bir ilaçtır…

MAÇIN ADAMI: Yassine Benzia

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.