Mağriplilerin golleri Denizli’ye makber oldu

A -
A +

İki Mağripli, yani Cezayirli Feghouli ve Faslı Belhanda iki haftadır G.Saray’ı taşıyor. İkili dün de Denizli’ye Kasımpaşa’yı makber (mezar) yaptılar.

l Fatih Terim ve Mustafa Denizli… Her iki tecrübeli hoca da kimi transfer, kimi hastalık, kimi rotasyon sebebiyle değişmiş zoraki kadrolarını sahaya sürüp, kenarda zoraki öpüştükten sonra derbi başladı.
l Kasımpaşa dediğin tek dişi kalmış canavar… Diagne gitmiş, bütün yük Trezeguet’nin omuzlarında… Çeyrek saat dolarken Faslı oyuncunun yerde kaldığı pozisyonda zoraki düdüğünü üfleyen Ali Palabıyık, pozisyon dışarıda dedi. Olsun; Trezeguet için fark etmiyor nasılsa… Vurdu, gol oldu.
l Bu dakikadan sonra klasik şey oldu; her “büyük” takımın yaptığı gibi, Galatasaray da ihtiyattan vazgeçip ailece saldırdı. Yarım saat dolmadan istediğine kavuştu.
l Sabrın sonu Belhanda… Ligin ilk yarısında gördüğü lüzumsuz kartlar, sorumsuz hareketler derken sezonun ikinci yarısına bomba gibi giren bir Belhanda, geçen haftaki Trabzon maçında ekstra performans gösterdikten sonra bu kez Kasımpaşa’yı da yıkan adam oldu. Attığı müthiş gol bir yana, Feghouli’ye attırdığı ilk golde topla “pike çekmesi” çok klastı.
l Feghouli’nin üçüncü goldeki aşırtması, hakemin dördüncü gol öncesi Belhanda’ya yapılan faulde oyunu kesmeyip avantaja bırakması... olumlu işlerdi.
l Diagne mi dediniz? Demediniz; ben diyorum. Ben Youssef’e tokat atması, ceza sahasında kendini yere bırakması, lüzumsuz kart görmesi, 4 gollü maçta pozisyona bile girememesi… Galatasaray bela mı aldı ne?
l Yukarıda dediğim gibi, ligin tepesinden başaşağı hızla düşen Kasımpaşa’da Mustafa Denizli’nin göreve devam etmesi artık çok zor. İtalyan kaleci Simone Scuffet da Kasımpaşa’nın ayrı bir karın ağrısı...

MAÇIN ADAMI: Sofiane Feghouli

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.