Birinin dramı ötekinin şansı

A -
A +

Futbol böyle… Bir tarafın gözyaşları diğer tarafın zaferi olur çoğunlukla... Dün akşamki Lukac ve Mitroglou örneğinde olduğu gibi…

¥ Bir skor yazarı olarak, maç golsüz gittikçe yazmaya başlayamadım. Ne yani, yediği önde, yemediği arkasında bir kadro zenginliğine sahip olan Fatih Terim, ismini bile bilmediği meslektaşına puan mı kaptıracaktı? Nasıl olsa gol gelecek; gelsin de yazıya öyle başlarız. Hesap bu.
¥ Ligin ilk yarısının Kasımpaşa’daki gol kralı, Galatasaray’ın bomba transferi, yeni takımında baş aşağı giden Diagne sakat mı, kesik mi? Bunun gerçek cevabı elbette Fatih Terim’de…
¥ Diagne’den çok daha ünlü, çok daha tecrübeli, Avrupa’da çok daha iş yapmış Kostantinos Mitroglou bulduğu forma şansını nasıl kullandı? Maçın toplamında Diagne’ye göre daha iyiydi. Biraz daha gayretli orta saha hamallığını maçın sonunda öyle bir golle süsledi ki Galatasaray camiası bu golü yıllarca unutmaz.
¥ Maçın ilk yarısında bomboş durumda topu kaleye dürtemeyen, daha doğrusu kaleci Milan Lukac’a takılan Mitroglou, aynı kalecinin uzatmaların son dakikasında yaptığı büyük hata ile golü buldu. Bu da maçın en ilginç yanıydı.
¥ Uzun futbol molasından sonra henüz kendine gelememiş Emre Akbaba’yı çıkarıp Selçuk İnan’ı oyuna almanın dışında golsüz giden maça müdahale etmek 81. dakikada aklına geldi Terim’in, Donk’u oyuna alarak…
¥ Hesap “Bir şeyler yapmak gerekiyordu. Donk'u ileri aldık. O da 'Donk' diye vurdu kafayı” diye Antalya maçına gönderme yapmaktı.
¥ Tamam, Galatasaray’ın bir maçta bu kadar ortası, Mariano’nun bu kadar bindirmesi yoktu. Toplamda maçı bir farkla da olsa kazanması adaletti. Ama sen kendi sahanda ligin dibindeki takıma birden fazla gol atamıyorsan, şansa bir golle kazanıyorsan, kalan haftalar için tehlike var demektir.
¥ Özetle… Kadrosunu güçlendirdikçe skor tabelası sekteye uğrayan Galatasaray, geçen yıl kupa finalinde elendiği ve bu yıl ligin ilk yarısında 3-0 yenildiği Akhisarspor’u, büyük bir performansın sonrasında basit bir hata yapan kalecinin boş bıraktığı topa kolay görünen ama klas vuran Yunan oyuncu ile geçebildi.

MAÇIN ADAMI: Mariano

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.