Aynı film...

A -
A +

Sadece topu uzaklaştırmakla puan almak ihanet olurdu. Golü yedikten sonra bir de rakip kale olduğunu hatırladı Konyalılar…

¥ İlk haftada futbolun yaptığı nanikle ligin yeni takımı Denizlispor’a 2-0 yenilen kadrodan dört farklı isimle çıktı TT Arena’ya Fatih Terim… Marcao’nun cezalı, Belhanda’nın sakat oluşu, Nzonzi ve Feghouli’nin hazır hale gelişi, Donk’un vazgeçilmez olduğunun kafalara dank edişi… bu değişikliklerin sebebiydi.
¥ Konya adına Ömer Ali’nin kişisel atağının arka arkaya üç korner getirmesi maçın zor geçeceğinin ilk işaretiydi. Futbol adına gerçekten tanıdık bir senaryo çıktı karşımıza… Geçen sezondaki Galatasaray - Konya maçının senaryosu...
¥ Galatasaray’ın özellikle sağdan Nagatomo imzaları ortaları Aykut Kocaman duvarından döndükçe hafıza trenim karanlık tünellerde dolaştı durdu. Futbol kariyerini üç direk arasında geçiren Şenol Güneş’in çalıştırdığı takımlarda atak oyunla habire gol kralı ürettiği bir futbol ikliminde, kariyeri goller ve gol krallıkları ile geçmiş Aykut Kocaman’ın katı savunma oyunu ne büyük bir ironiydi.
¥ Neredeyse bir basketbol takımı boy ortalamasına sahip Galatasaray’da yeterince ortanın üretilememiş olmasına mı şaşmalı yoksa ceza sahasından çıkmayan rakibe karşı bu kadar yavaş bir oyuna mı?
¥ İlk yarıda tek taraflı duvar tenisi oynayan Galatasaray’ın en tutuk adamı Emre Mor’u çıkarıp Âdem Büyük’ü sahaya sürdü Terim. Âdem’in yakın mesafeden kafa şutuyla sarstığı kaleci Serkan Kırıntılı’yı Babel düşürdü. Ama Cimbom’un ligdeki bu ilk golü, futbolun adaletini sağlayamadı.
¥ Sadece topu uzaklaştırmakla maçı puanla bitirmeyi hedefleyen Aykut Kocaman'ın öğrencileri, golü yedikten sonra sahada bir de rakip kale olduğunu hatırladı.
¥ Geçen sene olduğu gibi, yine Konyaspor önünde üstünlüğü ele geçirip yine son dakikada beraberliğe düşen Galatasaray... Şampiyonluktaki rakibi Fenerbahçe'nin 90+6'da galibiyeti bulduğu dakidada, galibiyeti kaçırmak ciddi bir travma aslında...  
¥ Bir de ayıbımız var; Konyalı oyuncunun kafasına bandaj yapılırken Galatasaray taraftarının ıslık ve yuhalaması… Kafaya bandaj beyler! Bu nasıl bir aculluktur?!

MAÇIN ADAMI: Ali Turan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.