Görüntü var ses yok...

A -
A +

Derbinin kalitesi vasatın üstündeydi. İki takım da kazanabilirdi. Adaletli bir sonuç çıktı TT Arena’dan…

l Galatasaray’da “işçilik” eşit bölündü. Üç futbolcu dışında… Omar, Belhanda ve en kötü maçını oynayan Feghouli “kaçak güreştiler.” Taylan’ın, Arda’nın servislerini harcama dışında iş yapmayan Feghouli, derbinin en şaşırtan ismiydi.
l Luyindama ve Marcao güçlü fizikleri ve dengeli duruşlarıyla bu sezon “en az gol yiyen takım” unvanını getirebilir Galatasaray’a.
l Maçın adamının Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır olması, Galatasaray adına derbinin olumlu tarafıydı.
l Bu yüzden Fatih Terim 70. dakikada ve aynı anda Babel’i, Etebo’yu, Diagne’ye sahaya sürdü. Ama hesabı tutmadı.
l Çok ilginç; Fenerbahçe’de Altay ve Caner dışında neredeyse öne çıkan adam yok gibiydi ama toplamda Galatasaray kadar oynadılar, Galatasaray kadar pozisyon buldular.
l Jose Sosa bu mu? Luiz Gustavo bu mu? Mame Thiam bu mu? Ozan, Gökhan, Deniz… Dediğim gibi, hiçbiri ekstra bir iş yapmadı ama… “Takım oyunu” bu olmalı.
l Maçı da kazanabilirdi Fenerbahçe ama rakip ceza sahasına fazla adam sokamadı; özellikle Thiam’ın taşıyıp ortaladığı toplar boşa gitti.
l Her şeye rağmen Erol Bulut deplasmandaki ilk derbi oyunundan başarılı çıktı denebilir.
l Hakem Ali Palabıyık (Taylan’a hatalı sarı kart gibi) küçük hatalar dışında fena değildi.
l Özetle, Beşiktaş’ın başına gelenlere bakarak, iki takımın da bu sonuca fazla üzüldüğünü sanmıyorum.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.