Tufan koptu

A -
A +

Beşiktaş ligin düğümünü düğüne çevirmek üzereydi. Golden sonraki psikolojik kapanış, Ozan’ın geç de olsa oyuna girişi, her şeyi yeniden başlattı.

l Bi kere maçın hakkını hemen teslim edelim; keşke Süper Lig’in futbol kalitesi bu ortalamada olsa… Futbol “ezberi” olan iki takımın fazla top kaybı yapmadan, tempolu ve golü düşünen oyunu gayet “çekilir” seviyedeydi.
l Maç öncesi iki takımın da kadrolarının “soru işaretli” tarafları vardı. Beşiktaş’ta Mensah mı Dorukhan mı Ljajic mi “sol içte” oynayacaktı? Cevap, daha teknik Ljajic… F.Bahçe’de ise sol bek için Caner’le “barışmıştı” Erol Bulut… Zor, küslüğü bozmuştu. Ama Ozansız derbiye çıkmak affedilmezdi.
l Her şey dengede giderken ve kaleciler formunu konuştururken, Valencia’nın gereksiz faulü geldi. Duran topu ligin asist kralı Ghezzal doldurdu, Vida kafayı yapıştırdı, tabela değişti.
l Sonrasında kaleciler sahne aldı bir kez daha… Önce Altay, Aboubakar’ın iki gollük şutunu çıkardı. Sonra Ersin, Sosa’nın köşeye giden frikiğini tokatladı.
l Erol Bulut’un panik değişiklikleri başladı. 15 dakikada beş futbolcu çıkardı, beş futbolcu sürdü sahaya… Oyuna giren bütün hamle adamları ilk on bir kalitesinde… Yani aşçı çok ama yemek yoktu ortada… Derken o kader anı geldi; Ozan Tufan kariyerinde sıkça yaptığını yaptı; ceza sahası dışından tutulmaz bir şutla büyük maça dengeyi getirdi.
l Beşiktaş, ligin düğümünü düğüne çevirmek üzere iken Ozan yarışı yeniden başlattı. “Hele şu derbi de bir geçsin” diye oksijen verilen Erol Bulut bir “can” daha kazandı.
l Fenerbahçe’nin bütün oyuncuları ve özellikle teknik heyeti, soyunma odasında Altay’ın eldivenli elini sıra ile öpmeli, bu altın puan için.
l Hakemliğin yeni umudu Halil Umut Meler, hareketli bir derbi için hoş görülecek birkaç ikili mücadele tutarsızlığının dışında işin içinden çıkmayı başardı.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.